Part Forana 14/03/2022

Les queixes veïnals arriben al ple d'Alcúdia

L'equip de govern del Consistori ha tingut en compte el reclam dels residents del centre històric i els usuaris i treballadors de la piscina municipal

ARA Balears
2 min
UN AJUNTAMENT RIC Alcúdia només podrà gastar uns 800.000 euros dels 40 milons que té al banc.

Les queixes dels veïns han arribat aquest dilluns al ple d'Alcúdia a través dels principals partits de l'oposició. Per una banda, el grup Unides Podem ha informat de la insistència dels veïns del nucli antic del municipi per instal·lar càmeres de seguretat a alguns punts i així evitar diversos conflictes. Per part seva, el PP ha traslladat el reclam dels usuaris i treballadors de la piscina climatitzada municipal, que està tancada des del mes de desembre a l'espera que se'n reformi el sostre. En resposta a les demandes dels partits, la batlessa del municipi, Bàrbara Rebassa, ha aprofitat per explicar que actualment es troba "pràcticament enllestit" el pla especial del centre històric, consensuat entre els interessats.

Així, des Unides Podem han traslladat la preocupació dels veïns del nucli antic per la "brutor acumulada als carrers, la inseguretat i els robatoris, els actes de vandalisme i l'ocupació de l'espai públic que dificulta el pas dels vianants", entre altres qüestions. Per part seva, la batlessa ha demanat responsabilitat ciutadana en la convivència i, a més, ha informat que els bars i restaurants rebran en les setmanes vinents una ordre per la qual s'hauran de regir de nou per l'ordenança d'ocupació pública, ja que fins ara les terrasses havien pogut augmentar l'ocupació a causa de la pandèmia. Igualment, la batlessa ha negat que hi hagi vandalisme al nucli antic, sinó malifetes d'alguns joves.

Per altra banda, la portaveu del PP, Fina Linares, ha fet palès en el fet que avui es troben en situació d'atur una cinquena de treballadors de l'empresa encarregada de la gestió de la piscina municipal a causa del tancament de les instal·lacions. El passat mes de desembre un temporal en va afectar el sostre i, de moment, encara no s'ha reparat. En resposta, l'equip de govern ha reconegut que les tasques s'han retardat per la manca de subministrament del material necessari per a les obres, que es faran en les pròximes setmanes.

stats