Medi ambient
Part Forana 05/04/2023

La propietat de l'hotel Formentor rectifica i durà els residus a una pedrera

La formació Junts per Pollença acusa el batle "d'improvisar" per haver canviat d'ubicació tres vegades

2 min
Els residus de l'hotel superen les 100 tones.

PalmaLes 115.700 tones de restes -entre residus d'excavació i enderrocs- que han sorgit de la demolició de l'hotel Formentor de Pollença es duran finalment a una pedrera i no a dos solars municipals com havia confirmat el regidor d'Urbanisme, Tomeu Cifre, la setmana passada. Després que la Comissió Balear de Medi Ambient (CMAIB) emetés un informe en què no autoritzava el seu trasllat a les dues parcel·les, propietat de l'Ajuntament (Can Febus i la Vinyeta), la constructora ha anunciat que es duran a una pedrera. "Lamentam veure'ns finalment obligats a optar per traslladar les terres a una pedrera, ja que aquesta és l'opció amb més impacte mediambiental, i haurien pogut reutilitzar-se en un projecte beneficiós per al municipi de Pollença", ha explicat l'empresa en un comunicat.

La situació ha sorprès Junts per Pollença (oposició), que ha acusat el batle, Andrés Nevado, "d'improvisar" sobre aquesta qüestió per haver canviat de versió tres vegades: "Proposà que es duguessin a Can Febus i la Vinyeta, després a la parcel·la rústica de Llenaira i ara a una pedrera". A més, han qüestionat la llicència d'obra per a la construcció de l'hotel. "Quan es dona una llicència d'obra, ja s'ha de conèixer què es farà amb els residus derivats de l'actuació urbanística; si no, no hi pot haver llicència", han sentenciat.

Cal recordar que va ser l'Ajuntament qui va proposar a l'empresa constructora que traslladàs les més de 100 tones de residus a les dues parcel·les municipals per refer-ne el paviment, un fet que des de Junts per Pollença criticaren fortament. "No es pot tolerar que un ajuntament cedeixi un espai municipal, propietat dels pollencins, a una empresa privada, que s’estalvia el cost de tractar els residus de l’excavació que ha fet per un interès particular", apuntà el portaveu del partit, Miquel Àngel March, en declaracions a l'ARA Balears.

La propietat de l'hotel, per la seva banda, han assegurat que, des de fa uns mesos, "s'han analitzat diferents alternatives per a la reutilització de les excavacions generades en les obres de l'hotel Formentor" i atès que "són aptes per a la seva reutilització", a proposta de l'Ajuntament s'iniciaren els tràmits per traslladar-los a les dues parcel·les municipals. No obstant això, la CMAIB descarta aquesta possibilitat. L'alternativa no ha agradat a la propietat, qui assegura que "el trasllat dels residus a una pedrera comporta un impacte mediambiental molt major que el reaprofitament".

stats