Part Forana 02/10/2019

Porreres vol instal·lar càmeres de vigilància a la plaça, el parc i la zona esportiva

La batlessa ha fet aquesta demanda a la darrera junta de seguretat

Ara Balears
2 min
Imatge de la junta de seguretat que es reuní aquest dimarts passat.

PorreresL’Ajuntament de Porreres ha demanat autorització a la Delegació del govern per instal·lar càmeres de vigilància a diferents espais públics del poble com la plaça de la Vila, el parc de n’Hereveta o la zona de la pista de futbol sala del camp de futbol. Es tracta de punts que registren molta afluència de gent i sobre els quals l'Ajuntament vol exercir més vigilància.

Un cop més, la batlessa, Xisca Mora, ha demanat més col·laboració amb la Guàrdia Civil de Vilafranca per tal de dur a terme accions conjuntes amb la Policia Local i extremar les mesures de vigilància davant els problemes de delinqüència existents, que s'accentuen durant l'hivern.

D'altra banda, s'ha acordat iniciar els tràmits per signar el conveni que permetrà a la Policia Local de Porreres participar en la protecció de les víctimes de violència masclista a través del sistema VioGèn.

Plantilla de la Policia Local

Pel que fa al cos de seguretat municipal, l'Ajuntament ha reclamat a la Delegació del govern estatal un document mitjançant el qual l’Administració de l’Estat informi de les possibilitats d’augmentar la plantilla de la Policia Local de Porreres, limitada actualment per les restriccions estatals que marca la llei Montoro i per la taxa de reposició de policies.

Actualment, la plantilla de la Policia Local de Porreres està integrada per sis funcionaris. Ara mateix, però, hi ha dues operatives cobertes al 100% i una en reducció de jornada. L’Ajuntament ha tret a concurs recentment tres places per cobrir dues jubilacions i una plaça d’interí, atès que el treballador anterior se'n va anar a fer feina a un altre municipi.

Xisca Mora explica que "en cobrir aquestes tres places que hem tret a concurs tindrem la plantilla completa pel que fa a agents, però el que reclamam és saber quantes places noves podem convocar per llei i volem que ens ho contestin per escrit les administracions competents".

stats