Part Forana 09/03/2022

L'oposició de Pollença aconsegueix que es reiniciï la investigació a la regidora que es va vacunar

Anticorrupció va arxivar el cas el passat mes de febrer

ARA Balears
1 min
La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Pollença, Francisca Cerdà Nadal

Els partits de l'oposició de l'Ajuntament de Pollença han aconseguit que es reiniciï l'expedient a la regidora investigada per haver-se vacunat abans d'hora. L'Oficina Anticorrupció va arxivar el cas el passat mes de febrer i el donava per tancat, però Unides Podem, Junts Avançam i Alternativa per Pollença van presentar conjuntament al·legacions perquè es reiniciàs el procés.

Així, els de l'oposició insisteixen que la regidora de Benestar Social de Pollença, Francisca Cardà, es va vacunar fora del temps estipulat. En aquell moment, el febrer del 2021, Cerdà va comparèixer en una roda de premsa per reconèixer que s'havia vacunat contra el coronavirus, però, a diferència del que denunciava l'oposició, ho va fer perquè figurava "a la llista de Salut" i no es va botar la normativa per rebre la primera dosi. En aquells moments, el batle del municipi, Tomeu Cifre, va negar qualsevol tracte de favor i va insistir que "sempre s'han complert els protocols sanitaris". Cifre també va defensar que la Conselleria de Salut va donar els noms de les persones que s'havien vacunat a la residència municipal, entre les quals figurava la regidora. "Salut ens diu quines són les persones a vacunar i l'ordre a seguir".

En concret, l'oposició ha explicat en un comunicat que la fi de la investigació "fou una anomalia en el funcionament del procediment per part de l'Oficina Anticorrupció i, en cap cas, un reconeixement que les actuacions de la regidora fossin correctes". En les al·legacions de l'oposició hi figuren les declaracions d'Antoni Pons, exdirector de la residència, que contradeien la versió de la regidora.

stats