Part Forana 13/05/2022

Pollença retira la tarima il·legal d'un local de la platja dels Tamarells

L'establiment no tenia permís per lucrar-se d'aquesta instal·lació

1 min
Ajuntament de Pollença.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha retirat una estructura il·legal instal·lada a la platja dels Tamarells per la "inacció" del Departament de Costes. Es tracta de la tarima d'un establiment que "no tenia autorització" i que hi tenia cadires, taules i altres elements, explica el batle de Pollença, Tomeu Cifre. L'edil culpabilitza Demarcació de Costes de "no actuar" i també en fa responsable el seu zelador, perquè "no fa la feina" que li correspon.

L'any 2020, després de diversos avisos i denúncies perquè la citada instal·lació no disposava d'autorització temporal, es va sol·licitar a la Demarcació de Costes que actuàs. Es va incoar expedient sancionador i se'l va sancionar amb dos mesos d'ocupació. No obstant això, no es varen retirar els elements il·legals.

El batle lamenta que la Demarcació de Costes tingui un doble criteri per a aquest tipus d'actuacions. Per una banda, demana al Consistori que retiri els accessos de minusvàlids, passarel·les, banderes i elements que no són lucratius i sanciona l'Ajuntament, mentre és incapaç de fer complir la legalitat a establiments que es lucren mitjançant l'ocupació de domini públic. "Enguany s'han hagut de retirar dues terrasses emblemàtiques del passeig que tenien les concessions demanades des de fa deu anys perquè Costes no concedeix les concessions i no els dona autorització temporal mentre es tramiten", apunta l'edil.

stats