Part Forana 29/05/2020

Pollença aprova el pressupost amb la crítica de l'oposició per no atendre la crisi social

Després de quedar sense feina, la regidora de Turisme passa a tenir dedicació exclusiva, amb un sou de 47.000 euros

Ara Balears
2 min
Imatge del plenari de l'Ajuntament de Pollença

PollençaEl pressupost municipal de Pollença s'ha aprovat amb un 3% d'increment respecte del 2019 i ha quedat en 29 milions d'euros, 23 dels quals corresponen a les àrees municipals i 6 a l'empresa municipal de serveis, Emser. L'aprovació del document econòmic d'enguany arriba amb cinc mesos de retard, tot i haver-hi un pacte de govern amb una àmplia majoria.

El pressupost ha topat amb el rebuig del tres partits de l'oposició, que consideren que els comptes municipals no s'han planificat per atendre l'actual greu crisi social i sanitària, derivada del covid-19.

Segons el portaveu de l'oposició, Miquel Àngel March (Junts Avançam), "a la pujada de sou del 40% de principi de legislatura s'hi afegeix una nova dedicació exclusiva", la de la regidora de Turisme i Medi Ambient, Maria Buades (Tots per Pollença), amb un sou brut de 47.000 euros, prop dels 54.000 que cobrarà el batle, Tomeu Cifre Ochogavia, qui el primer any es va incrementar el sou un 40%.

La mateixa regidora reconeix que tindrà plena dedicació a la gestió municipal després de ser acomiadada del seu lloc de treball professional. D'aquesta manera, el pacte de govern de dretes passa a tenir quatre dedicacions exclusives i una dedicació parcial.

Tota l'oposició, Junts Avançam (5), Unides Podem (1) i Alternativa per Pollença (1), ha votat en contra dels pressupostos del 2020 per haver-se elaborat sense la voluntat d’incloure aspectes socials per combatre els efectes del covid-19.

Una sola proposta acceptada

Junts Avançam ha proposat, sense èxit, que el pressupost municipal, "surtin per unanimitat en aquest moment de crisi, social, sanitària i econòmica i que compti amb tots els grups municipal, ja que aquest moment és l’hora del consens". La resposta de l’equip de govern ha estat no fer cas de les demandes de l’oposició i pràcticament no s’hi han incorporat propostes alternatives. De les 30 presentades per Junts, per exemple, només una ha estat acceptada.

"Mentre s'incrementa més d’un 20% la partida per dedicacions exclusives de l’equip de govern, no hi ha recursos per incrementar el pressupost de l’àrea de Benestar Social de manera substancial a fi d’augmentar la partida d’ajudes socials, econòmiques, sanitàries, del Servei d’Atenció Domiciliària, del banc d’aliments (...)", s'ha queixat el portaveu de Junts, Miquel À. March.

stats