Part Forana 06/09/2017

Pollença finança les exhumacions de Porreres per la desaparició de dos veïns

Les restes de Joan Losa Campomar i Cosme Llobera Pallicer podrien trobar-se entre els cossos localitzats

Ara Balears
1 min
Maite Blàzquez Losa, Maria Antònia Oliver i Felipe Moreno, durant el darrer debat a Pollença.

PollençaL’Ajuntament de Pollença ha aprovat el pagament de 2.000 euros a la Societat de Ciències Aranzadi per a la recuperació, la identificació i les proves d’ADN de dos veïns del municipi de Pollença que consta que podrien trobar-se entre les 55 víctimes exhumades a la fossa de Porreres.

La fossa de Porreres va ser exhumada el novembre de l'any passat i se sospita que Joan Losa Campomar, militant d’Esquerra Republicana i mecànic dentista de professió, i Cosme Llobera Pallicer, també membre d’Esquerra Republicana, varen ser assassinats i enterrats al cementiri de Porreres el 22 de gener de 1937, després de treure’ls de la presó de Can Mir.

L'abril passat va visitar Pollença Maite Blázquez Losa, neta de Joan Losa, juntament amb Maria Antònia Oliver, de l’Associació de Memòria Històrica de Mallorca, i Felipe Moreno Martín, coordinador de la Xarxa Catalana i Balear de suport a la Querella Argentina. Varen participar en una taula rodona realitzada a Can Llobera amb l’objectiu de denunciar les desaparicions dels republicans.

Proposta d'Alternativa

El ple de l’Ajuntament va aprovar el novembre de l'any passat una moció d’Alternativa. Per aquesta raó el govern municipal va habilitar una partida al pressupost del 2017 amb l’objectiu de col·laborar amb les despeses d’identificació i proves d’ADN. L’equip de govern (Junts-UMP), amb el suport d'Alternativa per Pollença, té la intenció de continuar treballant en la recuperació de la memòria històrica, segons fonts municipals.

stats