Part Forana 17/06/2021

Pollença destina 440.000 euros en ajudes per a autònoms i pime afectats pel covid-19

El Consell de Mallorca, el Govern i l'Ajuntament hi inverteixen 146.594,27 euros cada un

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Pollença.

PollençaL'Ajuntament de Pollença presentarà dues noves línies de subvencions, per un valor de 439.782,81 euros. Estan destinades als autònoms i a les petites empreses del municipi. L'objectiu és pal·liar les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia, informa el consistori en una nota. Aquestes dues convocatòries surten del Fons Mixt entre el Govern, Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença. Cada organisme hi ha destinat 146.594,27 euros.

Per una banda es presentarà una línia d'ajuts directes per a petites empreses de menys de deu treballadors i per a autònoms. Per a aquestes ajudes es destinaran al voltant de 400.000 euros del Fons Mixt i es gestionaran directament des del consistori. Les ajudes es repartiran en funció del nombre de treballadors i oscil·laran entre 1.400 i 3.000 euros. Seran objecte d'aquesta subvenció totes les empreses que tinguin la residència fiscal o desenvolupin la seva activitat comercial a Pollença, i que l'import net anual de 2020 hagi tingut una caiguda en la facturació anual o superior al 50% en comparació amb l'exercici de 2019, entre altres requisits.

Pel que fa a la segona línia d'ajuts, es tracta de la posada en marxa de bons de consum per tal de reactivar el consum local del municipi. En aquesta segona convocatòria es destinaran 40.000 euros del Fons Mixt per tirar endavant una campanya a la qual es podran adherir els petits comerços del municipi, i que consistirà en una compra mínima de 15 euros a qualsevol dels establiments adherits a la campanya. Posteriorment, els habitants de Pollença podran presentar el tiquet de compra a l'Ajuntament i rebran un cupó per valor de 40 euros per gastar a qualsevol dels comerços adherits a la campanya.

D'aquesta manera es repartiran un total de 1.000 cupons entre la població de Pollença i cada una de les empreses adherides a la campanya disposarà del mateix nombre de cupons, per tal de garantir que tots els establiments adherits rebin la mateixa quantitat.

stats