UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

El Pla d’Acció Municipal d'Artà marca el rumb de gestió fins al 2019

La transparència informativa és valorada dins i fora del municipi, amb la publicació dels acords de la Junta de Govern i de tota la documentació referida als punts de discussió i propostes plenàries

M. Barceló
1 min

ArtàPolítics, tècnics municipals i ciutadans han posat en marxa el Pla d’Acció Municipal (PAM). En menys d’un any, s’ha marcat el rumb de gestió fins a arribar a les eleccions locals de l’any 2019. La participació ha estat oberta i el nivell de resposta, prou satisfactori.

La transparència informativa de l’Ajuntament és valorada dins i fora del municipi, amb la publicació dels acords de la Junta de Govern i de tota la documentació referida als punts de discussió i propostes plenàries. La pàgina web mostra de manera molt accessible tot el material consultable, que es vol millorar amb una nova pàgina, en fase d’elaboració.

En política social, Artà ha dissenyat la reforma d’un casal per destinar-lo a habitatge d’emergència social, regulada des de l’Ajuntament. Cal valorar que les futures contractacions municipals tindran clàusules socials. Destaca, també, un pla municipal sobre drogodependències, amb programes de prevenció, a més de l’organització de debats i xerrades sobre sexualitat, igualtat i diversitat.

En medi ambient es fa prou feina en la lluita contra les plagues, com la de l’eruga del garballó, que amenaça la vegetació del parc natural, per al qual es demana un pla de gestió del LIC (Lloc d’Interès Comunitari) i de la ZEPA (Zona Especial de Protecció d’Aus) de les muntanyes d’Artà. Cal recordar que Artà no rep cap ajuda per la conservació dels seus 25 quilòmetres de costa, ni les 17 platges catalogades, la majoria verges.

stats