Política 14/05/2024

El Bloc per Felanitx censura que la dreta impedeixi la reobertura del camí de Cala Mitjana

El PP, el Pi i Vox han votat en contra d’estudiar la titularitat pública d'aquest camí

ARA Balears
1 min
Punt barrat del camí de Cala Mitjana a S’Horta.

PalmaEl Bloc per Felanitx ha censurat que el PP, El Pi i Vox hagin votat en contra d'estudiar la titularitat pública del camí de Cala Mitjana, i han deixat, segons argumenten, els veïns en indefensió. Així, destaquen que la moció per estudiar la titularitat del camí vell de Cala Mitjana de s'Horta presentada pel Bloc per Felanitx al ple municipal no va prosperar per culpa del vot en contra d'aquestes forces polítiques.

Segons han informat aquest dimarts, la formació ecosobiranista va proposar que el ple acordàs l'inici de l'expedient per a l'estudi cartogràfic i jurídic del camí de Cala Mitjana i determinar-ne la titularitat. Aquest hauria estat el pas previ a la reobertura del camí de Cala Mitjana.

Des de fa anys, el pas per aquest camí de vianants es troba interromput amb una reixa metàl·lica. Els ecosobiranistes diuen que aquest pas era l'habitual per anar a Cala Mitjana. A més d'això diuen que hi ha altres evidències de la consideració pública del camí com és que el mateix cadastre el té grafiat com a Vía de comunicación de dominio público. La falta d'un catàleg municipal de camins aprovat i la manca d'iniciativa del consistori per reobrir camins tancats deixen en una situació de vulnerabilitat als veïns de s'Horta, lamenten.

Tot i aquesta negativa al ple, el portaveu municipal del Bloc per Felanitx Miquel-Lluís Mestre ha declarat que la seva formació continuarà al costat dels veïns en la defensa dels camins públics i oberts.

stats