Treball
Part Forana 20/02/2023

Les ofertes de restauració i de personal de geriatria centren la Fira de l'Ocupació del Pla

Una trentena d'empreses ofereixen a Petra més d'un centenar de llocs de feina per retenir talent als 14 municipis de la comarca

2 min
El personal de geriatria és el més demandat darrera el sector de la restauració.

PalmaUna trentena d'empreses ofereixen més d'un centenar de llocs de feina a la primera Fira de l'Ocupació del Pla de Mallorca, que organitza aquest dimarts la mancomunitat d'aquesta comarca, formada per 14 municipis. Les ocupacions relacionades amb la restauració i els serveis assistencials dirigits a persones grans són les més sol·licitades. La Mancomunitat del Pla ha organitzat aquesta primera fira amb l'objectiu de retenir el talent professional dels joves qualificats de la comarca.

"Hem detectat que molts de joves professionals de la comarca no tenen com a primera opció fer feina en aquests pobles, i es decanten per cercar feina a Inca, Manacor o Palma. Pensam que el teixit empresarial del Pla genera una oferta determinada de llocs de feina que pot ser atractiva", explica Catalina Mir, agent d'Ocupació i Desenvolupament Local de la Mancomunitat. "A causa del gran nombre d'establiments de restauració, agroturismes i hotels d'interior el sector de l'hostaleria és el que ofereix més llocs de feina. En segon lloc, s'hi troben els professionals relacionats amb l'atenció assistencial de persones grans", afegeix Mir.

Segons la presidenta de la Mancomunitat del Pla, Joana Maria Pascual, "la nostra fira no es pot comparar amb la que s'organitza cada any a Palma o al Job Day que impulsa la Universitat de les Illes Balears, perquè nosaltres som 14 municipis amb una població de 41.000 persones". "Le necessitats de personal qualificat, ja siguin graduats superiors de Formació Professional o amb titulacions universitàries, però, també hi són presents. Algunes dels professionals sol·licitats d'aquest perfil són veterinaris, odontòlegs, biòlegs, enginyers elèctrics i informàtics", comenta la presidenta de la Mancomunitat.

La Fira de l'Ocupació del Pla de Mallorca s'inaugura aquest dimarts, dia 21 de febrer, a les 10 h, a Es Quarter Teatre de Petra. Hi haurà tallers i conferències, i les empreses participants oferiran informació.

stats