Part Forana 02/04/2018

Muro s'esplaia a l'ermita de Sant Vicenç

Paelles, jocs infantils i botellada marquen de nou una de les romeries amb més força de la Part Forana

M. Barceló
2 min
Una multitud de murers i mureres ha omplert el camí de l'ermita durant la major part del dia de pancaritat.

MuroLes festes de Pasqua també acaben amb ressaca i Muro n'és la millor expressió per la romeria a l'ermita de Sant Vicenç. La jornada festiva del pancaritat és una de les més sonades de la Part Forana pel nombre d'assistents, que es compten per milers, i la varietat d'activitats lúdiques.

Aquest dilluns, el regueró de gent que anava cap a l'oratori, des de mig matí fins al migdia, era ben visible, ja que ocupava tota l'amplada del vial que separa el poble de l'ermita, de dos quilòmetres de llargada. La munió era tal que la Policia Local demanava als conductors dels cotxes que sortien de la zona de l'oratori en direcció a Muro que agafassin un camí de drecera cap a la carretera de sa Pobla en lloc d'enfilar el vial de tornada al poble. Ha estat un bona mesura per evitar més ensurts dels habituals a la gent que anava a peu.

Al migdia, l'aroma dels preparatius dels arrossos, especialment les paelles, es barrejava amb el de les paradetes de menjar ràpid. No hi han mancat alguns punts en què diversos grupets de joves feien botellada, com tampoc els jocs infantils amb el grup Cucorba a l'espai d'animació per als més menuts, l'esplanada de l'ermita.

Refrescos i panades

L'Ajuntament ha obert, com és costum, la seva paradeta per oferir refrescos als més assedegats. Dins l'oratori, alguns grups de joves es fotografiaven amb la imatge del sant. A fora, als voltants de l'esglesieta, hi havia menys gent, que seguia la tradició de menjar-se les panades i rubiols sobrants de la Setmana Santa.

Els bars de l'avinguda de Sant Vicenç, el carrer de les Germanies i la plaça de Santa Catalina solen ser, a l'horabaixa, un lloc de 'peregrinació' dels més joves, molts vinguts de fora del poble, que hi fan botellada. L'any passat s'hi posaren 180 multes per aquesta activitat durant la jornada del Dilluns de Pasqua. En els darrers anys ha tingut un efecte de crida.

stats