Part Forana 07/03/2022

Els municipis de Mallorca rebran 450.000 euros per millorar els serveis d'informació turística

El Consell treu una convocatòria d'ajuts per a ajuntaments, mancomunitats, fundacions o consorcis públics

ARA Balears
1 min
Oficina turística d'Inca

PalmaEls municipis de Mallorca rebran 450.000 euros per millorar els serveis d'informació turística. El Consell insular, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, atorgarà aquestes subvencions i se'n poden beneficiar els ajuntaments, les mancomunitats, les fundacions i els consorcis públics que actuen en representació d'un o més ajuntaments, segons informa el Consell de Mallorca en una nota.

Els 450.000 euros es repartiran de manera igualitària entre tots els sol·licitants i, per tant, la quantia concedida dependrà del nombre total de sol·licituds presentades a la convocatòria. L'objectiu d'aquesta subvenció és impulsar l'accessibilitat universal, la renovació, la modernització i el foment de la innovació tecnològica dels serveis d'informació i promoció turística, per adaptar-se als reptes d'un model turístic sostenible alineat amb els 17 objectius de desenvolupament de l'agenda 2030.

Els consistoris podran utilitzar les ajudes per desenvolupar el pla estratègic de turisme del municipi, crear bancs d'imatges i enregistrar vídeos informatius o promocionals del patrimoni del municipi, posar en marxa portals turístics optimitzats o bé redactar rutes turístiques i continguts nous per a la web. La institució insular també vol fomentar la innovació tecnològica i cobrirà les despeses de sistemes automatitzats per comptar persones o vehicles en espais turístics, i la instal·lació i aparells per donar servei de wifi social gratuït a zones d'interès turístic. Aquestes subvencions també serviran per millorar l'accessibilitat a les platges i adquirir equipament i mobiliari per a oficines de turisme.

stats