Sancions
Part Forana 31/01/2023

Multa de 50 mil euros a la concessionària de les escoletes de Marratxí per no pagar els treballadors

L'Ajuntament assumirà el servei si l'empresa no resol les deficiències en tres dies

2 min
Imatge de la sessió plenària d'aquest dimarts.

PalmaL'Ajuntament de Marratxí multarà l'empresa que gestiona les dues escoletes públiques municipals a causa de l'impagament de nòmines als treballadors i dels deutes amb la Seguretat Social i l'Agència Tributària (AEAT). El ple d'aquest dimarts ha aprovat per unanimitat imposar a la concessionària (Proyectos Baula SL) quatre sancions, dues per cada centre, per valor total de 50.000 euros.

El Consistori també ha donat llum verda a segrestar i assumir el servei de les escoletes de Ses Cases Noves i Cas Miot en el cas que l'empresa no resolgui les deficiències en un període de tres dies hàbils, per tal "d'assegurar la continuïtat del servei i davant l'elevat risc de pertorbació social", s'ha explicat des de l'Ajuntament en una nota de premsa.

En concret, l'Ajuntament sol·licita a la concessionària el certificat d'estar al corrent de pagament amb les administracions i l'acreditació de pagament de les nòmines.

A més, se'ls ha reclamat una declaració responsable d'empresa de càtering de la continuació de la prestació del servei de menjador, que la concessionària havia suprimit, i un pla de manteniment dels edificis. El passat 10 de gener, la direcció de les escoletes comunicà a les famílies que cessava el servei de menjador, un fet que suposava també la supressió del servei de guarda de les 13 a les 15 hores.

Cal recordar que, les plantilles senceres dels dos centres feren vaga durant a principis de gener per denunciar el retard en el pagament de les nòmines. Un total de 24 treballadores no han cobrat encara el mes de desembre, mentre que del novembre sols se'ls ha pagat la meitat del sou i tampoc hi ha previsions de cobrar el gener, explicaren en una nota de premsa. 

El segrest

En el cas que l'empresa no entregui la documentació requerida, l'Ajuntament podrà assumir el servei per un termini màxim de 3 anys o fins que s'acrediti la desaparició de les causes que l'han motivat i el concessionari justifiqui estar en condicions d'assumir l'explotació.

El ple ha facultat dos funcionaris municipals per ser els encarregats de substituir al personal directiu de l'empresa en tot allò relacionat amb la gestió ordinària de les escoletes, i una vegada finalitzat el segrest, efectuar la liquidació que correspongui.

stats