Part Forana 18/06/2021

Marratxí arranca amb les festes de Sant Marçal

Comencen dia 24 de juny i acabaran dia 30

ARA Balears
2 min
Representants de l'Ajuntament de Marratxí durant la presentació del programa.

MarratxíL'Ajuntament de Marratxí ha presentat aquest divendres les festes de Sant Marçal 2021, que començaran dia 24 i acabaran dia 30 de juny. "L'any passat hi va haver moltes restriccions i enguany, donat que la situació sanitària ha millorat, hem augmentat les activitats i esperam que tots puguem gaudir de les festes complint amb les normes sanitàries", exposa el batle de Marratxí, Miquel Cabot.

Segons explica el consistori en una nota, la música serà la gran protagonista d'aquestes festes. Destaquen actuacions com la del grup Anegats (dia 27 de juny), i el tribut a Los Secretos (29 de juny). El primer concert es farà al camp de futbol de Can Gaspar i el segon al de Son Caulelles. Tots dos tenen un aforament màxim de 400 persones. També, dia 25 de juny, està programat el Concert Jove amb OR –conegut com a O. Erra– i el d'Amulet i Salvatge Cor (dia 26 de juny).

"El programa de Sant Marçal es fa arreu del municipi, sobretot en els camps de futbol que permeten un control i aforament ampli, de devers 400 persones, i es basaran en una varietat de concerts, teatre, exposicions, tallers i espectacles", ha dit el regidor de Cultura, Josep Ramis.

El sus a les festes serà dia 24 a les 20.00 h, amb l'exposició Primavera, a Son Bonet. Aquesta mostra inclou una selecció de les fotografies dels participants al concurs organitzat per la Plataforma Pulmó Verd. Un dia després s'inaugurarà l'exposició del Certamen de Pintura de Sant Marçal. També dissabte 26 de juny se celebrarà l'Espectacle de Revista, amb la presentació de Pep Noguera, xous de màgia, imitació i ball i l'actuació estel·lar de Xavi Canyelles.

Com cada any, el 29 de juny hi haurà la missa i celebració del XLII Homenatge a la Vellesa, amb repartiment d'obsequis als majors de vuitanta anys a la sortida de l'església de Sant Marçal. Dimecres dia 30 hi haurà missa solemne en honor a Sant Marçal, patró de Marratxí, amb l'acompanyament dels xeremiers. Tancaran les festes la Nit de Teatre amb l'obra BojaMent, a càrrec de Pink Teatre al Camp de Futbol de Son Caulelles, a Pòrtol.

Cal destacar també que les festes de Sant Marçal inclouran els actes impulsats per l'àrea d'Igualtat en relació amb les reivindicacions LGTBI, ja que coincideixen amb el dia internacional de l'Orgull. "Divendres 25 celebrarem al parc de la Mediterrània una peça teatral organitzada per La Lioparda Teatre, amb esquetxos teatrals que aborden la complexitat entorn de la diversitat sexual i de gènere", ha explicat la regidora d'Igualtat, Aina Amengual. També el 26 de juny es fa un escape room i el 28 un mural per reivindicar els drets LGTBI.

stats