Servei de Salut
Part Forana 01/12/2022

Mancor de la Vall queda sense metge de família

La Conselleria de Salut no té data prevista per incorporar-hi un nou facultatiu

2 min
La Unitat Bàsica de Salut de Mancor depèn del Centre de Salut d'Inca.

PalmaEls mancorins no poden demanar cita a la seva metgessa de família, que aquest dimecres ha deixat de fer feina al terme municipal. La coordinadora del Centre de Salut d'Inca, al qual pertany la Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Mancor de la Vall, ha explicat que a causa del concurs de trasllats entre els metges i metgesses de la Conselleria de Salut, la professional que estava destinada a la UBS de Mancor ocuparà una plaça en un altre centre. Així, temporalment la UBS es troba sense la metgessa i sense data prevista d'incorporació d'un nou facultatiu.

Davant aquest fet, que preocupa els veïns, el batle de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga (MÉS), ha reclamat una reunió "urgent" amb la consellera de Salut, Patrícia Gómez, amb l'objectiu de trobar una solució. "La manca de professionals sanitaris no pot ser excusa ni motiu per deixar de prestar el dret bàsic de servei sanitari de proximitat per a tots els mancorins i mancorines", ha explicat Villalonga. Des de l'Ajuntament de Mancor de la Vall exigeixen a la Conselleria de Salut que incorpori de manera immediata un nou metge a la UBS de Mancor de la Vall i adverteix que, en cas contrari, prendran "totes les accions" de què disposin des del Consistori.

Agenda tancada

També s'ha queixat l'agrupació municipal del Partit Popular. El portaveu, Pep Frontera, ha denunciat que "ja no es pot sol·licitar cita prèvia perquè el metge no disposa d'agenda i quan telefones per demanar informació, no te la poden facilitar perquè la desconeixen". En aquest sentit, Frontera ha mostrat la seva preocupació perquè "la població de Mancor és molt major i requereix atenció sanitària pràcticament cada dia i molts tenen problemes de mobilitat, cosa que fa gairebé impossible que es puguin desplaçar fins a Inca", i lamenta "el malestar i ansietat que genera especialment entre la gent gran". "Deriven les urgències al centre de Salut del Blanquer d'Inca, però hi ha gent que pateix altres malalties que requereixen un seguiment de metge i ara es veurà paralitzat per aquesta manca de previsió", ha asseverat.

Manca de planificació

Des del PP han carregat contra la Conselleria i han titllat aquest fet de "manca de planificació". "No podem entendre la falta de planificació de l'IB-Salut, que deixa els veïns de Mancor sense metge ni substitut", ha manifestat Frontera, qui també ha recriminat al batle que "no pressioni ni exigeixi a la consellera de Salut d'Armengol solucionar aquesta greu problemàtica".

stats