Part Forana 25/11/2023

La Mancomunitat formarà en igualtat de gènere els clubs esportius del Pla

La campanya té dos vessants: formació i sensibilització

Josep Maria Sastre/ Tot Pla
3 min
Jugadores del CE Algaida celebren la consecució de la Copa Federació femenina autonòmica.

Palma“Davant el masclisme estam en el mateix equip”, amb aquest lema la Mancomunitat Pla farà extensiva la campanya 'No hi ha espai per al masclisme' cap a l’àmbit esportiu. 

En aquest sentit, cal recordar que aquesta serà la tercera edició de la iniciativa 'No hi ha espai per al masclisme', que ja es va dur a terme als espais públics (2021-2022) i als establiments d’oci i restauració (2022-2023).

La campanya té dos vessants: formació i sensibilització. Pel que fa al primer, s'ha de destacar que es preveu dur a terme la formació en igualtat de gènere de les juntes directives i entrenadors i entrenadores dels clubs de les diferents modalitats esportives del Pla de Mallorca. 

Des de la Mancomunitat Pla, la treballadora social de la Unitat d’Igualtat i abordatge de les violències masclistes, Iolanda Cirer, explica que aquesta iniciativa es farà “perquè sabem que en aquest àmbit es continuen registrant situacions de discriminació per raó de gènere o orientació sexual, de violències sexuals, diferències en el reconeixement d’unes i els altres, diferències a l’hora de valorar i visibilitzar l’esport femení, en el tractament als mitjans de comunicació”. Afegeix que “continuen existint estereotips de gènere associats al món de l’esport, continuam tenint esports masculinitzats i feminitzats i són totes aquestes desigualtats les que hem de treballar per revertir-les”.

Actualment, es mantenen reunions amb les persones al capdavant de les regidories d’Esports dels ajuntaments de la comarca, que faran arribar una carta informativa als clubs esportius per tal d'explicar-los la manera amb què es desenvoluparà la campanya i per demanar-los la seva participació i compromís.

Sensibilització

Un dels altres eixos fonamental de la campanya és la sensibilització. En aquest sentit, la Mancomunitat explica que “es penjaran unes pancartes visibles als espais esportius amb el lema de la campanya. Paral·lelament, es penjaran als vestuaris uns adhesius amb informació de recursos existents per si ens trobam en situacions de violència saber on podem dirigir-nos i es difondran uns decàlegs de bones pràctiques vers aquestes situacions de discriminació que estaran disponibles per a qualsevol persona interessada”.

Així mateix, i pel que fa a sensibilització i conscienciació, consultada per aquest digital sobre el més que conegut “cas de Rubiales” i la seva besada a Jennifer Hermoso, Iolanda Cirer apunta que “crec que ha ajudat a crear consciència de la problemàtica de les violències sexuals i ha generat una implicació social”.

Treballadores de la Mancomunitat Pla se sumen al 25-N

Cal recordar que la campanya arriba a la tercera edició. Es tracta d’una iniciativa de formació i prevenció de les violències masclistes duta a terme als 14 municipis de la Mancomunitat, finançada amb el pressupost del pacte d’estat contra la Violència de Gènere i gestionada pel Departament de Serveis socials Comunitaris de la Mancomunitat amb la col·laboració de la Fundació Ires.

Fonts de la Mancomunitat expliquen que “sorgeix del compromís dels pobles que formen la Mancomunitat per lluitar contra les violències masclistes, incorporant la igualtat efectiva de dones i homes com una prioritat dins del programa polític amb la finalitat de corregir les desigualtats, les situacions en què les dones i els homes no gaudeixen dels mateixos drets i oportunitats, contribuint a construir una societat més justa, cohesionada i desenvolupada socialment”.

25-N

Així mateix, s'ha de destacar que la Mancomunitat Pla s’ha sumat al 25-N, Dia Internacional contra les violències masclistes, amb la fotografia que publicam al capdamunt.

Entre altres iniciatives que es fan des dels serveis socials de l’organisme supramunicipal en matèria d’igualtat, cal remarcar la recent publicació del diagnòstic de situació en matèria d’igualtat del Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI).

stats