Part Forana 29/03/2022

Manacor reforça la vigilància a les platges per mar i terra

Hi destina més d'un milió d'euros

2 min
Cala Varques

PalmaManacor aposta per la seguretat a les platges i en reforçarà la vigilància per mar i terra. Per primera vegada, hi haurà una embarcació amb dos socorristes –un d'ells, patró– que controlaran les cales verges, mentre que a les platges de fàcil accés hi haurà dos socorristes estàtics, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. Per tal de posar en marxa aquesta iniciativa, l'empresa municipal SAM hi destinarà 1,8 milions d'euros.

"El fet de controlar les cales verges ens permetrà actuar de manera ràpida quan hi hagi una emergència, ja que en algunes l'accés per terra és complicat", diu el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal, qui confia que aquest servei estigui en marxa dia 1 de maig.

Aquesta iniciativa es fa perquè el contracte de socorrisme, que va entrar en vigor l'any 2017, estava a punt d'acabar. En la redacció del nou s'ha duit a terme aquesta modificació per potenciar la vigilància a les platges, entre els mesos de maig i octubre. A més, també s'ha canviat la catalogació d'alguns arenals de Manacor que tenien risc baix i s'han passat a mitjà.

Ara totes les cales verges, situades entre Cala Antena i Cala Varques, estaran controlades per mar, mentre que la resta de les platges municipals tindran dos socorristes: Cala Antena, Cala Murada, s'Illot, Portocristo, Cala Mendia, Cala Anguila, s'Estanc d'en Mas, Cala Antena, Domingos Gran, Domingos Petit i Cala Murada.

El nou contracte encara no s'ha adjudicat. Les empreses interessades tenen fins dia 4 d'abril per presentar ofertes i la mesa d'adjudicació serà dia 5 del mateix mes. L'adjudicació del contracte és per quatre anys. Després de l'adjudicació es definiran els horaris i les frequencies de l'embarcació que controlarà les cales verges, tot i això, "estam oberts a les millores que es puguin ofertar", assegura Nadal.

stats