Regulació
Part Forana 18/07/2023

Manacor limita l'horari de bars i restaurants fins a la una de la matinada, i de pubs i sales de festa fins a les cinc

El ple de l'Ajuntament aprova l'ordenança municipal per fer compatible l'oci amb el dret al descans dels veïns, i preveu multes de fins a 3.000 euros

ARA Balears
2 min
Pubs i discoteques podran tenir obert fins a les cinc de la matinada durant els caps de setmana, mentre que els dies feiners hauran de tancar a les dues.

PalmaManacor limita els horaris d'obertura de bars, restaurants i cafeteries fins a la 1 h de la matinada tots els dies de la setmana. Pel que fa a pubs, bars musicals i discoteques, poden tenir obert fins a les 2 h durant els dies feiners i els diumenges, però els divendres, dissabtes i les vigílies de festius poden tenir obert fins a les 5 h. Pel que fa a la categoria de cafès teatre i teatres, no podran tancar més tard de les 2 h, i les sales de joc, bingos i cinemes no es podran allargar més enllà de la 1 h. Aquests són els horaris vigents després que el ple municipal aprovàs aquest dilluns, de manera inicial, l'Ordenança reguladora d'horaris d'obertura i tancament d'establimens.

Si s'incompleixen aquestes normes, les infraccions podran ser sancionades per via administrativa amb quantitats que oscil·len entre els 250 i els 3.000 euros. L'objectiu d'aquesta regulació és, segons l'Ajuntament, assegurar la tranquil·litat i la convivència entre els veïns. El Consistori entén que és possible compaginar l'oferta de restauració i oci amb la tranquil·litat i descans de la població resident. A més, el fet que a Manacor no existeixi cap regulació respecte dels horaris de les activitats d'establiments i espectacles públics i activitats recreatives presenta una situació d'inseguretat jurídica, per la qual cosa es considera urgent fer aquesta regulació.

Horaris especials i 'horabauxes'

Així mateix, la norma fixa algunes excepcions, com ara la possibilitat de poder sol·licitar un horari especial d'obertura per als mesos de juny, juliol i agost, en què l'hora de tancament podrà ser fins a les 2 h per als establiments de restauració i cafeteria en els quals s'exerceixi una activitat tradicional. Pel que fa al nombre màxim anual de les festes anomenades 'horabauxes', serà determinat per acord de ple. L'ordenança preveu també la possibilitat de declarar, d'ofici o a petició dels veïns, zones de protecció acústica especial.

stats