Part Forana 04/04/2022

Manacor inverteix més de tres milions d'euros en l'ampliació del servei de biblioteques

Projecta un gran centre cultural al claustre i l'edifici dels jutjats, duplicar la biblioteca de Portocristo i construir-ne una de nova a s'Illot

ARA Balears
2 min
L'actual biblioteca de Manacor

PalmaL'Ajuntament de Manacor invertirà 3.086.000 euros en el Pla Director de biblioteques. Aquest projecte, aprovat per unanimitat en el ple del 14 de març, preveu crear un gran centre cultural al claustre i l'edifici dels jutjats, triplicar la superfície actual de la biblioteca de Manacor, duplicar la de Portocristo, i crear-ne una de nova a s'Illot. El Consistori preveu que les actuacions acabin el 2027, informa l'Ajuntament en una nota.

D'aquesta manera s'adequa aquest servei públic al mapa de Lectura de Mallorca del Consell, ja que, per ara, l'únic que compleix amb els criteris és el nucli de Son Macià. "Caminam cap a les biblioteques modernes que la societat necessita: obertes, adreçades a tots els públics, no només com a espais de consulta de llibres i sala d'estudi, sinó com a espais socioculturals", assegura el delegat de Cultura, Mateu Marcé.

La Biblioteca Central de Manacor va atendre el 2020 un total de 44.527 persones, i té un fons general de 45.776 exemplars. Té una superfície útil de 509 metres quadrats, cinc treballadors i ofereix un servei de 51,5 hores setmanals. Es tracta de 1.121 metres quadrats menys dels que hauria de disposar per a una població de 40.000 persones. En el projecte d'ampliació es preveu recuperar espais del Claustre de Sant Vicenç Ferrer i incorporar l'edifici que ocupen els J¡jutjats de Manacor a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig. D'aquesta manera s'ocuparien dues de les tres ales del claustre i unificaria l'edifici dels jutjats, que antigament formava part del recinte conventual.

"Amb l'ampliació de la Biblioteca de Manacor no ens trobarem una nova biblioteca, sinó un nou centre cultural. Parlam de sales polivalents, d'espais que permetran la interacció social i diversos usos culturals. Ampliam la biblioteca, recuperam patrimoni, evitam edificis històrics buits i omplim de vida el centre de Manacor", ha dit el batle, Miquel Oliver.

A s'Illot, es pretén crear un nou espai integrat dins un centre cívic de nova construcció, mentre que a Portocristo es proposa recuperar la planta baixa de l'edifici existent per oferir un servei complementari a l'actual. Aquesta instal·lació passarà dels 212 metres quadrats actuals a un nou espai de 475 metres quadrats. "El repte és gros, el pressupost és alt, i implicarà un canvi de fisonomia important a la biblioteca amb unes implicacions importantíssimes des del punt de vista social i cultural", ha afegit Oliver. 

stats