Part Forana 23/08/2021

Manacor inverteix més de 200.000 euros en la reforma de la carretera de Son Macià

Les obres s'han executat en 12 setmanes

ARA Balears
1 min
La carretera de Son Macià.

ManacorL'Ajuntament de Manacor ha invertit un total de 237.468,24 euros en la reforma de la carretera de Son Macià, segons informa el Consistori en una nota. "Després d'anys de reivindicacions dels habitants de Son Macià, l'Ajuntament hi ha donat resposta", ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver".

Les obres de millora han durat 12 setmanes. Es varen adjudicar el mes d'abril d'enguany i han acabat a principi d'agost. "S'han executat en 12 setmanes, un temps exemplar", ha manifestat Oliver.

L'Ajuntament de Manacor ja va advertir fa anys el mal estat del ferm de la carretera, per la qual cosa inicià un projecte de reforç de ferm, redactat l'any 2004, que no s'arribà a executar. També hi hagué diversos informes de la Policia Local, laPolicia Nacional i la Guàrdia Civil al respecte, a més de reiterades peticions dels veïns de la zona. Els revolts que s'han reformat presentaven deficiències considerables, com ara desnivelsl o peralts inadequats, canvis de rasants amb deformacions del paviment, deficiències als marges i absència de senyalització vertical, entre d'altres. "És una de les poques carreteres de titularitat municipal, tot i que continuarem insistint perquè es traspassi al Consell de Mallorca. El que no podíem fer era que aquesta lluita endarrerís més l'assumpte i s'ha actuat d'una vegada", ha afegit el batle.

La reforma respon a aquestes actuacions urgents derivades de l'estat general del ferm d'aquesta carretera i, concretament als revolts esmentats. La garantia de les obres acabarà d'aquí a dos anys i la seva conservació anirà a càrrec del contractista, qui abonarà les quantitats corresponents per a la liquidació de desperfectes si aquests han estat a causa de la mala execució de les obres.

stats