Part Forana 22/11/2022

Manacor distingirà per primera vegada tres dones com a filles il·lustres de la ciutat

L'Ajuntament reconeix la petjada que les mestres Lluïsa Fuster i Aina Sansó i l'actriu Catalina Riera deixaren en generacions de veïns

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament volia equilibra el nombre de dones i homes proclamats fills il·lustres de la ciutat.

PalmaManacor proclamarà tres dones i un home fills il·lustres de la ciutat. Amb aquestes distincions, l'Ajuntament vol equilibrar el nombre de dones i homes que fins ara han rebut aquest reconeixement. Les dones que aquest dissabte es distingiran en un acte institucional són les mestres Lluïsa Fuster i Aina Sansó i l'actriu Catalina Riera. El pintor Riera Ferrari també rebrà aquest reconeixement. Tots els grups amb representació municipal donaren suport a aquesta iniciativa el mes d'abril passat. La sala de plens acollirà l'acte dissabte a les 11 h, i l'Ajuntament convida a seguir la retransmissió de la proclamació en directe des del claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Catalina Riera Roig

Nascuda a Manacor el 19 de març de 1955 i finada el 12 d’octubre de 2019. Actriu, membre fundadora de la companyia teatral Els Capsigranys, fundada a Manacor l'any 1982. Es considera que Els Capsigranys sembraren la llavor del teatre a Manacor. Catalina Riera hi va ser des del començament, i és per això que Manacor reconeixerà el seu llegat.

Joan Riera Ferrari

Nascut a Manacor el 10 de juny de 1942 i finat el 4 de maig de 2017. Pintor. El 1962 exposà per primera vegada al Centre Cultural de Manacor. La seva obra aconseguí el reconeixement internacional. Els entesos qualifiquen la seva obra d'atrevida, trencadora i innovadora. Aquesta distinció vol reconèixer la contribució de Riera Ferrari a les arts plàstiques i a l'art contemporani.

Aina Sansó Rosselló

Nascuda a Manacor el 31 de març de 1960 i finada el 18 de juliol de 2017. Mestra, musicòloga i experta en cultura popular de Mallorca. Aina Sansó va ser, juntament amb Maria Coloma Gelabert i Maria Galmés, una de les tres recuperadores de la dansa dels Cossiers a Manacor, actualment custodiada per l'Escola de Mallorquí de Manacor. La recuperació de la dansa dels Cossiers a Manacor ha estat una fita col·lectiva, possible gràcies a persones amb noms i llinatges. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Manacor reconeix la labor d'Aina Sansó i la dedicació de tota una vida a la cultura popular.

Lluïsa Fuster Cortès

Nascuda a Manacor el 10 de febrer de 1905 i finada el 10 de maig de 2000. Mestra de Primer Ensenyament des de l'any 1929, va ser mestra de Manacor. Donya Lluïsa és un referent en l’educació. Amb la seva tasca posà en valor l’Escola Pública, tant en temps de la República com de la dictadura de Franco. Va exercir a la Graduada i encara avui és un referent per a diverses generacions. Guillem d'Efak, que va ser alumne seu, la recordà sempre amb molta estima i agraïment, i deixà emprenta a la seva obra.

stats