Part Forana
Part Forana 29/03/2023

Manacor crea el Consell d’Adolescents per donar veu als joves del municipi

Han demanat un espai propi: "No tenim edat per jugar al parc ni per anar als bars, no tenim doblers per accedir a l'oci de pagament"

ARA Balears
2 min
Consell d'Adolescents de l'Ajuntament de Manacor

L'Ajuntament de Manacor ha creat el Consell d'Adolescents amb l'objectiu de donar veu als joves del municipi, promoure la seva participació en l'àmbit municipal i conèixer de primera mà els problemes i inquietuds del jovent manacorí. Aquest nou òrgan està format per catorze al·lotes i al·lots de 1r i 2n d'ESO que han estat triats per un període de dos anys després d'un procés electoral als centres educatius.

El Consell, presidit pel batle, és un espai on adolescents poden reflexionar sobre els temes que els afecten directament en relació amb el municipi i on poden expressar les seves propostes, idees, opinions i necessitats. Durant la sessió plenària, on es va aprovar la creació d'aquest nou òrgan, els adolescents han plantejat davant el batle algunes de les propostes que han treballat durant les sessions de feina prèvies. "Venim amb moltes ganes de canviar el món", han destacat durant el ple.

De fet, en aquesta primera intervenció, el Consell d'Adolescents ha fet la seva primera proposta i reclamació. En aquest cas, han instat l'Ajuntament a avançar en la instal·lació de fonts d'aigua potable als centres educatius del municipi. A més, també han sol·licitat el suport del consistori per demanar a les autoritats competents –la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears– una millora del servei de transport públic al municipi.

Una altra de les propostes que s'han plantejat en aquest ple de constitució és la col·laboració municipal per habilitar més espais d'oci segurs per alsadolescents. "No tenim edat per jugar al parc, no tenim edat per anar als bars, no tenim doblers per accedir a l'oci de pagament i el carrer moltes vegades és l'única opció", han denunciat els joves. Davant aquesta petició, el batle ha assegurat que en la pròxima legislatura està previst que es construeixi un Casal de Joves, llargament reivindicat.

stats