Part Forana 28/07/2021

Manacor canvia el calendari de deixalleria mòbil, que serà setmanal

Fa un any i mig que aquest servei es va posar en marxa

ARA Balears
1 min
El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, i l'assessor tècnic de Medi Ambient, Toni Febrer.

ManacorManacor canvia el sistema de deixalleria mòbil i passa de ser quinzenal a ser setmanal. Fa un any i mig que l'Ajuntament ofereix aquest servei, per mitjà del qual es poden reciclar petits objectes que són perillosos si es llencen al rebuig. En concret, permet recollir olis, petits aparells electrònics –com ara carregadors, telèfons mòbils, teclats...–, bateries i piles, entre d'altres. El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, apunta que aquest canvi en el calendari "facilitarà" el servei perquè "tindrà un lloc fix per a cada dia i la gent no haurà d'anar a mirar en quina quinzena ens trobam", diu.

Per tal de potenciar la recollida de l'oli, el Consistori ha fet uns embuts que en faciliten el tractament i el trasllat a la deixalleria. Aquests petits embuts s'enrosquen al coll d'una botella de plàstic o de vidre, es deixa la botella a la deixalleria dins el contenidor pertinent i els operaris del servei de neteja s'encarreguen de buidar-la on pertoca. Finalment, es reciclen les botelles.

El Consistori recorda que l'oli és un residu perillós i que, si arriba a la depuradora, pot provocar problemes de tractament d'aigua. Per això, entregarà els embuts de manera gratuïta a totes les persones que duguin l'oli a la deixalleria.

stats