Part Forana 23/03/2022

Llucmajor aprova més de 46 milions de pressupost per al 2022, un 5,56% més que el 2021

L'any passat el Consistori tenia una partida de 44,20 milions d'euros

2 min
Ajuntament de Llucmajor

PalmaL'Ajuntament de Llucmajor ha aprovat en el ple d'aquest dimecres un pressupost de 46,70 milions d'euros per al 2022, un 5,56% més que l'any anterior, que va ser de 44,20 milions. Amb aquest pressupost es pretén reforçar àrees per gestionar el nombre d'inversions que es faran al municipi, segons informa el Consistori en una nota.

Aquests pressupostos postpandèmia "incorporen noves inversions procedents dels romanents de tresoreria. També preveuen el reforç de les diferents àrees per gestionar les inversions que tindrà el municipi i les que es tramitaran de fons europeus", explica la regidora d'Economia i Hisenda, Pilar Bonet. Per altra banda, recalca que aquest pressupost té en compte "la crisi que vindrà per la invasió d'Ucraïna", i per aquest motiu "intenten deixar un poc de banda les restriccions pel covid-19", afegeix.

El partit de l'oposició, Llibertat per Llucmajor, ha votat en contra d'aquests pressupostos. "No participarem mai en les retallades d'ajudes socials, com planteja el batle. Estam en crisi i és necessari ajudar els veïns", ha dit el portaveu d'aquesta formació política, Alejandro Gaffar. Els socialistes de Llucmajor també s'hi han oposat. “No tenen polítiques dins l'àmbit de les renovables ni polítiques actives d'ocupació, i la deixadesa en les inversions tan necesàries en el nucli de l'Arenal i d'urbanitzacions fa que el nostre vot sigui totalment desfavorable”, ha comentat el secretari general del PSIB de Llucmajor, Jaume Oliver.

Per la seva banda, el batle de Llucmajor, Eric Jareño, ha assenyalat que el Consistori continua "centrat" en la recuperació econòmica, "però també en la recuperació de Llucmajor en matèria social i cultural", ha dit.

Inversions previstes

Segons informa el Consistori en una nota, s'invertiran 15 milions d'euros del romanent en millores a infraestructures municipals, equipaments culturals i el concurs d'idees de Cas Cois. Una part d'aquesta quantitat també es destinarà a incorporar Ca s'Hereu com a nou conservatori, la compra d'un solar per construir un nou edifici en què s'integraran tots els serveis unificats per donar facilitats de gestió als ciutadans i adequar espais per a les associacions i entitats locals, entre d'altres.

A més, es destinaran 1,5 milions d'euros a l'asfaltatge, parcs i voravies. Així mateix, es posarà en marxa un nou projecte del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). A més, es destinaran 1,2 milions d'euros al projecte per a la urbanització, clavegueram i il·luminació de Cala Pi, Vallgonerera i Es Pas. També es faran inversions esportives, prioritzant l'Arenal i Urbanitzacions.

stats