Part Forana 05/04/2022

L'Estat frustra les intencions de Lloret de convertir el convent en un parador

La Secretaria de Turisme ha denegat la proposta a l'Ajuntament

2 min
Convent de Lloret de Vistalegre

La Secretaria d'Estat de Turisme ha denegat a l'Ajuntament de Lloret de Vistalegre la proposta de convertir l'edifici del convent dels dominics -actualment en la darrera etapa de reforma- en un parador nacional. En una carta, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme explica que no té previst inaugurar nous establiments, ja que el pressupost no ho preveu. El batle del municipi, Antoni Bennasar, s'ha mostrat "una mica decebut", tot i que ja es preveia la dificultat de l'objectiu, segons ha explicat l'edil a aquest diari.

Ara bé, una vegada s'ha tancat aquesta porta, el batle assegura tenir molt bones previsions per al futur de l'edifici. "És una oportunitat per explorar altres vies", ha dit, sense poder avançar res més. A partir d'aquest moment, l'equip de govern valorarà les possibilitats d'usos de l'edifici i, a més, oferirà l'espai al Govern i el Consell, "sempre que sigui avantatjós per als lloritans". Així mateix, Bennasar ha recordat que el pla de Mallorca es troba en un moment àlgid, ja que desperta l'interès del turisme internacional. Cal recordar que l'Ajuntament ja va veure perillar els seus plans quan es va fer pública la moratòria de la llei turística que preveu el bloqueig de les places, tot i que la institució insular es va mostrar oberta a la proposta.

Pel que fa a l'explicació del Ministeri, el departament de paradors nacionals assegura que la política de l'empresa és centrar-se en la "conservació, manteniment i rehabilitació" dels immobles que ja estan en ús i així ho preveu el pressupost de 2022, que arriba als 3 milions d'euros.

A més, des de l'Estat recorden que estan compromesos a finalitzar les obres d'altres projectes de paradors, com el de Turisme Castell i Almudaina de Dalt Vila a Eivissa, entre d'altres.

stats