Part Forana 24/10/2019

El cel del Llevant de Mallorca s'omple de globus aerostàtics

85 aeronaus de 25 països participen fins dissabte en el 21è FAI Campionat d'Europa, que per primera vegada es fa a una illa

M. B.
1 min
Imatge de la cursa d'aquest dijou des de la zona de Son Pou (Vilafranca).

PetraAquest dijous, gran part del cel del Llevant de Mallorca s'ha vist cobert de globus aerostàtics, que des de dimecres i fins aquest dissabte participen en el 21è FAI Campionat Europeu, que per primera vegada en la seva història es du a terme a una illa.

En aquesta ocasió, l'organització de la competició internacional, en la qual participen 85 aeronaus de 25 països, amb la presència de fins a 600 participants, recau en el club Mallorca Balloons, amb seu a la finca del Caparó, a Manacor.

La sortida d'aquest dijous horabaixa, una de les 10 proves previstes en el campionat, ha tingut lloc des de l'aeròdrom de Son Nuviet (Petra). L'espectacularitat de la gran teranyina d'aeronaus multicolors ha cridat l'atenció de molts automobilistes de les carreteres més properes, molts dels quals han aturat el vehicle a la vorera del vial per retratar la munió d'aeronaus.

El campionat internacional fou presentat aquest dimarts al claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor. L'esdeveniment suposa, alhora, una bona promoció turística per a l'interior de Mallorca.

stats