UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

L’estalvi d’aigua, una prioritat compartida

Igual que la gran majoria de municipis de la comarca del Pla de Mallorca, Montuïri presenta una problemàtica hídrica que comparteix amb els pobles veïns

M. B.
1 min

MontuïriIgual que la gran majoria de municipis de la comarca del Pla de Mallorca, Montuïri presenta una problemàtica d’aigua que comparteix amb els pobles veïns, però que en l’àmbit local intenta reduir amb una campanya de conscienciació per aconseguir un estalvi en el consum.

Els problemes mediambientals han ocupat gran part de la gestió política del nou equip de govern (MÉS- PSOE). Pel que fa a la gestió de residus urbans, s’ha reorganitzat la funcionalitat del punt verd. A hores d’ara, l’Ajuntament valora el fet que l’accés estigui controlat amb l’ús d’una targeta i que els veïns es vagin adaptant a un horari de servei. Amb el nou sistema de regulació, s’ha aconseguit una major netedat del punt de recollida de residus. Al centre de la vila s’ha posat en marxa un sistema d’aparcament regulat i gratuït.

Una agenda mensual s’encarrega de recollir i difondre l’activitat social i cultural, i s’ha animat tots els col·lectius a gaudir de les instal·lacions que es posen al seu abast des de l’Ajuntament, que d’altra banda té previst convidar els ciutadans a uns propers pressuposts participatius.

En matèria de serveis socials, que depenen de la Mancomunitat del Pla, es continua atenent la problemàtica que afecta la gent en risc d’exclusió social.

stats