Patrimoni
Part Forana 02/01/2023

L'Ibanat restaura un aljub de Banyalbufar per a usos agrícoles i extinció d'incendis

L'actuació ha costat 50.000 euros i s'ha finançat amb doblers de l'Impost de Turisme Sotenible

ARA Balears
1 min
L'aljub està ubicat a la finca pública de Planícia.

PalmaL’Institut Balear de Natura (Ibanat) ha restaurat un antic aljub situat a la finca pública de Planícia (Banyalbufar). L’actuació, valorada en 49.900 euros ha estat finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). El dipòsit s’emprarà per regar els conreus que es cultiven a l’hort de la Menta, ubicat dins la finca pública. A més, l’Ibanat podrà utilitzar-lo en tasques d’extinció d’incendis forestals en cas que sigui necessari.

La recuperació de l’aljub entra dins el projecte ITS, que preveu l’adquisició de nous dipòsits d’aigua per combatre incendis forestals així com actuacions de manteniment i construcció de nous dipòsits d’obra, amb un pressupost total de 400.000 euros. En aquest sentit, ja s’han adquirit els sis nous dipòsits de xapa previstos (dos a Mallorca, dos a Menorca i un a Formentera), mentre continua la tramitació dels nous dipòsits d’obra.

"És una actuació important perquè a banda de recuperar patrimoni en un indret excepcional se li dona un ús pràctic i s’incrementa, a més, la seguretat en cas d’incendis", ha destacat el gerent de l’Ibanat, Joan Ramon. Cal destacar que, actualment, hi ha més d’un centenar de dipòsits d'aigua de titularitat pública distribuïts arreu de l’Arxipèlag.

stats