Desperfectes
Part Forana 19/07/2022

L'organització del festival de reggaeton assumirà els danys del poliesportiu d’Inca

L’Ajuntament del municipi intentarà que tot estigui arreglat abans del setembre per no perjudicar els clubs d’atletisme

2 min
Estat actual de la pista d'atlestime del Mateu Cañellas després del festival.

PalmaEl pas del Reggaeton Beach Festival per Inca els passats 16 i 17 de juliol ha suposat el tancament del poliesportiu municipal Mateu Cañellas. La pista d’atletisme ha quedat molt malmesa i les piscines s’han hagut de tancar per manteniment i sobreescalfament. A fi de resoldre la problemàtica, aquest dimarts l’Ajuntament s’ha reunit amb l’empresa responsable de l’esdeveniment per revisar els fets i posar-hi remei. Sebastián Oriol, tinent de batle i regidor de Seguretat, ha dit: “No prevèiem trobar-nos les instal·lacions així, però tots els desperfectes aniran a càrrec de l’empresa organitzadora tal com diu el contracte”.

Els pròxims dies es farà una comparació de com estava el poliesportiu abans del festival i com està ara, per saber què costarà arreglar el que s’ha fet malbé i quan podria estar solucionat. La part més afectada ha estat la pista d’atletisme, la qual ja es va veure perjudicada pel concert d’Antònia Font el passat 18 de juny. Per la seva banda, Oriol assegura que els actes es fan quan hi ha vacances per no molestar: “Sabem que hem de fer via a arreglar la pista, però el mes d’agost no se sol emprar perquè els clubs d’atletisme comencen la temporada per setembre”.

El poliesportiu municipal d'Inca dies després del Reggaeton Beach Festival.

L'oposició no ha tardat a reaccionar davant l'enrenou que hi ha hagut pels desperfectes que ha ocasionat la celebració del Reggaeton Beach Festival al Mateu Cañellas. El regidor de Vox a l'Ajuntament d'Inca, Xisco Pol, ha afirmat que "un poliesportiu municipal no és el lloc adequat per fer aquest tipus de festivals i, si finalment es decideix dur-los a terme, el mínim que cal fer és adequar-los per a l'ocasió". D'altra banda, Populars Inca ha criticat el consistori del municipi a xarxes, acusant-los de "deixadesa" i de "mala gestió".

Els atletes d'Es Raiguer

David Tomás, president del club d’atletisme Es Raiguer, està preocupat per si la pista no està llesta a temps: “A causa del concert d’Antònia Font vàrem haver d’estar dues setmanes sense entrenar, just abans d’acabar la temporada, volem iniciar la nova bé”. A més, ell considera que la pista està tan malament que seria millor fer-ne una de nova en comptes d’arreglar la que hi ha ara. En qualsevol cas, el tinent de batle creu que la culpa és dels transportistes i muntadors, que “no han tingut cap mirament ni han anat alerta”. Oriol ha afegit que, malgrat els desperfectes, no hi va haver problemes físics perquè dins el recinte estava “tot ben organitzat”. 

stats