Reforma
Part Forana 23/05/2023

L'antic cinema Capitol de Pollença serà el 2025 un amfiteatre per a 240 persones

L'Ajuntament ha aprovat el projecte bàsic per a la reforma d'aquest edifici, que es convertirà en un espai cultural

1 min
L'edifici del cinema Capitol de Pollença.

PalmaL'antic cinema Capitol de Pollença, que actualment està abandonat, serà un espai cultural el 2025. L'Ajuntament ha aprovat el projecte bàsic per a la reforma d'aquest edifici que inclourà, entre altres coses, en un amfiteatre amb capacitat per a 240 persones, segons ha explicat el Consistori: "Ja es disposa de tot el crèdit per fer les obres i es preveu que hagin finalitzat en un termini de dos anys.

Simulació del futur espai cultural a l'antic cinema Capitol de Pollença.

Les obres realçaran la façana mitjançant una nova cornisa de línia més moderna i procediran a dur a terme una gran intervenció estructural de reforç de tot l’interior, a més d'adequar la planta baixa i els dos locals sense ús. Es rehabilitaran la sala i la zona de vestíbul i també es dotarà l'espai de les cambres higièniques generals, dels camerinos i de la zona de magatzem. L'edifici també tindrà un ascensor i un muntacàrregues.

Aquest pla de reforma, que inclou també la casa confrontant del carrer d’Antoni Maura, 25, pretén "rehabilitar l’edifici de l’antic cinema Capitol per aconseguir disposar d’un espai cultural multiús al centre del municipi". Constarà de 756,55 metres quadrats distribuïts en un accés de taquilla, set cambres higièniques, magatzems, ascensors, muntacàrregues, platea, amfiteatre amb 240 places, passarel·les d'instal·lacions d'elements escènics i cabina. El pressupost total de l’obra és de 5.240.000 euros, 1.380.000 dels quals són finançats pel fons Next Generation EU i 400.000, pel Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics.

stats