Part Forana 21/11/2022

L'Ajuntament de Selva renuncia a fer de la plaça de Caimari una superfície amb marjades

Marès Arquitectura refarà el projecte, que es mostrarà als caimariencs abans del mes de febrer

2 min
Tot i que no estan catalogades per l'Ajuntament, els especialistes asseguren que les parets de la plaça de Caimari tenen un gran valor.

PalmaL'Ajuntament de Selva encarregarà al despatx Marès Arquitectura la redacció d'un altre projecte per reformar la plaça Major de Caimari, que conservi l'estructura plana original de la superfície. D'aquesta manera, el consistori renuncia a transformar la plaça en un espai escalonat inspirat en les marjades de la Serra. "Aquest nou avantprojecte el presentarem al poble de Caimari abans del mes de febrer, que és quan previsiblement el Consell de Mallorca resoldrà quins projectes obtenen la subvenció del Consorci de la Borsa d'Allotjaments Turístics", ha informat el batle de Selva, Joan Rotger. "Abans de signar el conveni amb el Consell, farem aquesta segona trobada amb els caimariencs", ha explicat Rotger, referint-se a la primera reunió informativa de dia 8 de novembre. En aquella trobada, l'arquitecte Jaume Luis Salas va presentar un únic avantprojecte al poble de Caimari, i alguns veïns del poble manifestaren la seva oposició a una reforma que transformava completament la plaça. De moment, però, aquest és el projecte que opta a l'esmentada subvenció del Consell. "L'opció que presentarem al poble serà més conservadora, en el sentit que suposarà un embelliment de l'estructura originària de la plaça", ha comentat el batle.

Els regidors que formen l'equip de Govern (PP) a l'Ajuntament de Selva votaren en contra de la proposta del grup de l'oposicióp Arrelam, de convocar un concurs d'idees per reformar la plaça Major de Caimari. "Nosaltres no és que estiguem en contra de convocar un concurs d'idees, però votàrem en contra de la proposta d'Arrelam, perquè no especificaven com havia de ser aquest concurs d'idees", ha comentat Rotger. Tanmateix, ha deixat clar que "convocar un concurs d'idees ara mateix no és la idea que tenim per reformar la plaça de Caimari".

Els pedrissos de la plaça de Caimari serien molt costosos de fer avui dia.
Els murs estan construïts segons la tècnica de "paret en verd".

Elements patrimonials

L'aljub de gran capacitat i volta de marès és l'únic element de la plaça de Caimari inclòs al catàleg municipal de béns patrimonials. Els pedrissos centenaris que envolten tot el perímetre de la plaça i la bomba modernista no estan inclosos a aquest document. La catalogació d'aquests elements condicionaria la redacció de qualsevol futur projecte. Una nova redacció de l'avantprojecte, que conservi l'estructura originària, no implica haver-ne de conservar tots aquests elements.

La bomba de treure aigua de l'aljub és modernista. No està inclosa al catàleg de municipal de patrimoni.
L'aixeta, per on antigament rajava l'aigua, té forma de drac.
L'aigua queia per dins un retxats.
stats