Part Forana 16/11/2022

L'Ajuntament de Selva rebutja convocar un concurs d'idees per reformar la plaça de Caimari

L'equip de Govern no accepta la proposta de l'oposició, i diu que el procés participatiu per escoltar els caimariencs ja ha començat

2 min
Plaça Major Caimari actual

PalmaEls sis regidors de l'equip de Govern (PP) a l'Ajuntament de Selva votaren ahir dimarts en contra de convocar un concurs d'idees per reformar la plaça Major de Caimari. Aquesta era la proposta presentada pel grup de l'oposició Arrelam al ple, que també preveia obrir un procés participatiu perquè els caimariencs triassin quin és el model de plaça que volen. El batle, Joan Rotger, argumenta que "la convocatòria allargaria massa el procés per fer la reforma, i que la moció presentada per Arrelam no especifica amb quines condicions s'ha de dur a terme la convocatòria del concurs". "Arrelam no diu qui ha de formar part del tribunal del concurs d'idees i tampoc com ha de ser plec de condicions, i pel que fa al parer dels caimariencs, l'Ajuntament ja ha començat a demanar-los-ho", manifesta Rotger en relació amb la sessió informativa convocada a l'església Vella de Caimari, dia 8 de novembre passat, en què Marès Arquitectura mostrà l'avantprojecte presentat al Consell.

"El batle Joan Rotger –explica Biel Morro, portaveu d'Arrelam– s'excusa que convocar un concurs du molta de feina, i que el criteri de circularitat és allò que té en compte el Consell per donar la subvenció a un projecte determinat. Circularitat vol dir aprofitar allò que ja tenim. I jo em deman: quina circularitat és capgirar la plaça de Caimari i no aprofitar els pedrissos centenaris que l'envolten?".

Joana Maria Coll, d'El Pi, va donar suport a la proposta d'Arrelam, perquè "el projecte de reforma s'ha d'adequar tant com sigui possible a allò que vol el poble de Caimari". "Per ventura el que vol el poble és deixar la plaça tal com està, sense desnivells ni marjades, però embellint allò que ja tenen", diu Coll. La regidora del PSOE, Maria Martina Sastre, no va assistir a la sessió plenària.

Subvenció del Consell

L'avantprojecte que l'Ajuntament de Selva ha presentat al Consell de Mallorca per poder optar a la subvenció del Consorci de la Borsa d'Allotjaments Turístics té un pressupost de més d'1'1 milions d'euros. L'ha redactat el despatx d'arquitectura Marès, per un preu que el batle Joan Rotger de moment no ha donat a conèixer. "La previsió és que el Consell aporti 400.000 euros per reformar la plaça de Caimari. El Consell finança un 80 per cent del pressupost de les obres, fins a un màxim de 400.000 euros. Si l'Ajuntament no obtingués aquesta subvenció, la reforma la faríem amb fons exclusivament municipals. La qúestió és que l'Ajuntament té clar que vol reformar la plaça de Caimari", explica Rotger.

"Per reformar la plaça, signarem el conveni corresponent amb el Consell, i serà en aquell moment que els farem arribar el projecte definitiu incorporant les peticions dels caimariencs", informa el batle. "La propera reunió per demanar-los el parer serà abans de les festes de Nadal", aclareix Rotger.

stats