Part Forana 26/07/2017

Junts Avançam i Alternativa demanen la dimissió de la regidora de Tots per Pollença Francisca Cerdà

La política del grup conservador ha estat acusada de coaccionar per evitar que li tomin una casa

M. Barceló
2 min
Francisca Cerdà i Tomeu Cifre Ochogavia, de Tots per Pollença, han passat de ser acusadors a acusats.

PollençaLes acusacions de la regidora de Tots per Pollença Francisca Cerdà contra el regidor d’Urbanisme, Tomeu Cifre Bennàssar, en el sentit que aquest ocultava expedients d’infracció urbanística de familiars seus, han provocat una dura reacció de Junts, el partit majoritari en el govern, i també d’Alternativa per Pollença, a l’oposició igual que Tots. "Aquesta acusació s’ha demostrat rigorosament falsa, ja que han sortit a llum les proves documentals que demostren que la regidora Cerdà ha estat en tot moment informada" dels expedients, explica en un comunicat el partit governant.

Segons Junts Avançam, "la falsa acusació respon a una estratègia de la senyora Cerdà per coaccionar l’equip de govern i, en especial, el regidor d’Urbanisme, per tal que des de l’Ajuntament es fes pressió al Consell de Mallorca per aturar el procés de demolició de la casa propietat de la senyora Cerdà", s’afegeix en el comunicat. Per Junts, a més de la coacció, Cerdà ha intentat difamar de manera pública el responsable municipal d'Urbanisme.

"Actuacions com aquesta són absolutament inadmissibles, impròpies d’una democràcia i que denoten comportaments més propis d’organitzacions mafioses. La continuïtat de la regidora Cerdà com a regidora deshonra la institució amb un comportament que és d’extrema gravetat; no pot continuar ni un minut més ocupant aquest càrrec i per aquest motiu en demanam la dimissió immediata (...)", continua l’escrit del grup governant.

Delegar Urbanisme a l'ADT

Alternativa per Pollença (AxP), des de l'oposició, comparteix amb Junts la petició de dimissió de Cerdà, però recorda i reitera "la necessitat de delegar les competències de disciplina urbanística a l’Agència del Consell de Mallorca". Alhora, suggereix verificar si la regidora de Tots per Pollença està incorrent o no en responsabilitats penals. "Cada persona ha de respondre per les seves actuacions i no per les dels seus familiars", es remarca des d’aquesta formació d’esquerra.

Per tal d’evitar que la disciplina urbanística sigui una eina de "greuges comparatius, de clientelisme, d’amenaces i de pressió interessades", AxP proposà fa poques setmanes que es delegassin les competències en disciplina urbanística al Consell de Mallorca. "Com a mínim, faria que, a partir d’ara, ningú dubtaria de les conseqüències si s’incompleix la llei, ni hi hauria lloc per a coaccions ni esperances d’esquivar la llei", se subratlla des d’Alternativa, que aprofita per recordar "les reticències" de Junts per delegar les competències municipals. Per això, convida Junts a "repensar-se" l’adhesió a l’ADT del Consell i que aquesta es pugui aprovar en una propera reunió del Consistori.

El portaveu de l'oposició, acusat d'usurpació

La tensió política a Pollença es viu des de diversos fronts. Un altre d’aquests té l'arrel en l’aplicació del dret de pas i recuperació de camins i rutes públics, i que ha esquitat el portaveu de Tots per Pollença, Tomeu Cifre Ochogavia, a qui Alternativa ha acusat d’usurpador per obstruir el pas públic per la carretera vella de Lluc.

AxP, acceptant el convit de Junts, ha presentat al·legacions a la Llei de camins públics i rutes d’interès excursionista de Mallorca i ha demanat que desobeir ordres de retirada dels impediments o limitacions de pas sigui considerat una infracció molt greu, en lloc de greu. La mateixa categoria exigeix per a les accions de col·locació de cartells de 'prohibit el pas', 'camí privat', etcètera, que puguin dur a confusió. "Són una mostra clara d’intent de coacció que mereix ser penat per la llei", es remarca des d’Alternativa.

stats