Cultura
Part Forana 19/10/2022

Jaume Mayol i Marià Castelló seran els ponents d'Urbana Inca: Arquitectura i Sostenibilitat

L'edició d’enguany, organitzada per l'Ajuntament de la capital del Raiguer, tindrà lloc aquest dijous a la Fàbrica Ramis i posarà en valor l'arquitectura de les Balears

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'Urbana 2021.

PalmaLa nova jornada Urbana Inca: Arquitectura i Sostenibilitat tindrà lloc el pròxim dijous a les 19 hores a la Fàbrica Ramis, escenari que acull aquesta iniciativa per segon any consecutiu a la capital del Raiguer. L'esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Inca, té com a protagonistes aquest any dos arquitectes illencs: Jaume Mayol i Marià Castelló. L'objectiu d'aquesta jornada arquitectònica és posar en valor el coneixement que hi ha a les Illes Balears.

D'altra banda, la nova edició d’Urbana Inca serà presidida per la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías; el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el regidor de Projectes Estratègics de l’Ajuntament d’Inca, Gregori Ferrà.

Gregori Ferrà ha apuntat: "Malgrat que pot fer la impressió que es tracta d'una trobada d'experts, amb aquesta iniciativa volem acostar el camp de l'arquitectura, en general poc conegut, a tota la ciutadania". El regidor ha afegit que ho faran "des de la perspectiva de la sostenibilitat i les energies renovables", raó per la qual aquesta jornada es fa el dijous abans de la primera fira d'Inca, la Fira de la Terra.

L'Ajuntament d'Inca ha recordat en una nota de premsa que els dos ponents d’Urbana Inca 22 "tenen una gran trajectòria i prestigi internacional". D'una banda, Jaume Mayol dirigeix l'estudi TEd'A arquitectes juntament amb Irene Pérez a Mallorca i ambdós combinen la seva pràctica professional amb l'acadèmica. A més, la seva obra ha estat guardonada en múltiples ocasions. Pel que fa a Marià Castelló, és arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona amb matrícula d'honor. De fet, la seva vida i la seva obra estan estretament lligades a l'illa de Formentera, el paisatge, la cultura i la tradició de la qual han estat una referència i inspiració constants. El fruit del seu treball ha estat reconegut a escala europea amb diferents guardons.

stats