Part Forana 30/06/2021

Inca promou una campanya arqueològica al jaciment de Son Mas des Potecari

El projecte es durà a terme durant el mes de juliol

ARA Balears
1 min
Virgilio Moreno en una visita al jaciment Son Mas des Potecari

IncaL'Ajuntament d'Inca organitza la primera campanya d'excavació arqueològica al jaciment talaiòtic de Son Mas des Potecari. Aquest projecte de consolidació i posada en valor del jaciment arqueològic es durà a terme del 5 al 30 de juliol, explica el consistori en una nota.

"Des de l'Ajuntament d'Inca treballam per posar en valor el patrimoni inquer. Aquesta primera campanya a Son Mas des Potecari ens permetrà recuperar i donar a conèixer aquest rellevant jaciment del nostre municipi. Agraïm la col·laboració de la propietat", ha dit el batle d'Inca, Virgilio Moreno. "Inca compta amb un patrimoni arqueològic important. Aquesta campanya d'excavació és una primera passa molt important per a la recuperació del patrimoni inquer. Ens sentim molt satisfets de poder iniciar aquest projecte", afegeix el regidor de Patrimoni, Andreu Caballero.

L'arqueòloga Magdalena Sastre serà la que coordinarà la campanya. S'actuarà especialment en la zona del túmul, ja que és una de les zones més afectades a causa de la pèrdua dels seus paraments. Així doncs, abans de la intervenció és duran a terme tasques de neteja de vegetació i excavació puntual. Això permetrà conèixer la direcció i sistema constructiu, així com la relació que presenten els murs per facilitar l'actuació de consolidació del túmul.

Actualment l'estructura es troba en molt males condicions a causa de la gran quantitat d'ullastres que han crescut a la zona. D'altra banda, el túmul es va veure afectat també de manera antròpica durant els anys 60. Per això, l'equip tècnic ha decidit concentrar l'actuació en el tram sud-est del talaiot per tal d'evitar el deteriorament i el seu possible col·lapse.

stats