Part Forana 16/03/2022

Inca facilita l'estacionament urgent a persones amb patologies fecals

Tindran una targeta única i personal que els permetrà aturar el vehicle a qualsevol lloc de la via pública durant 60 minuts

ARA Balears
2 min
Presentació de la inicitiva

IncaInca facilita l'estacionament urgent a persones amb patologies fecals i urinàries, Crohn, colitis ulcerosa i ostomitzats. Tindran una targeta única i personal que els permetrà aturar el vehicle a qualsevol lloc de la via pública quan tinguin una urgència, segons informa el Consistori en una nota.

L'autorització és per aparcar el temps imprescindible sempre que no s'impedeixi la circulació de vehicles o vianants, amb un màxim de 60 minuts, i la targeta s'ha d'exposar al vehicle de manera que quedi sempre visible al parabrisa. "És totalment convenient i necessari fer accions que ajudin en el dia a dia aquestes persones. Ja vàrem instal·lar un bany adaptat a les seves necessitats a la plaça de Mallorca i avui, amb aquest acord, feim un passa més", diu el regidor de Participació de l'Ajuntament d'Inca, Andreu Caballero.

Aquesta iniciativa es posa en marxa gràcies al conveni que ha signat el Consistori de la capital del Raiguer amb l'Associació Balear de Crohn, Colitis i Ostomizats (ABACCO), l'Associació de Crohn i Colitis Ulcerosa de Mallorca (ACCU Mallorca) i l'Associació per a la incontinència anal (ASIA).

"El nostre compromís amb aquestes associacions és ferm i treballam conjuntament amb elles per aconseguir plegats facilitar i millorar la vida de les persones que pateixen aquestes malalties", assenyala el batle d'Inca, Virgilio Moreno. "Ja disposaven d'un conveni amb ACCU Mallorca i un altre amb Abacco. Ara, amb aquest nou acord, unificam criteris i sumam esforços per ampliar també la prestació als usuaris de l'associació ASIA", afegeix el regidor de Policia, Sebastián Oriol.

De manera paral·lela, cal destacar que el Consistori ja va autoritzar, l'any 2016, els vehicles de les persones associades a ACCU Mallorca perquè puguin utilitzar les reserves d'estacionament per a vehicles de mobilitat reduïda. Així mateix, l'Ajuntament també disposa d'un conveni amb ABACCO amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia de Crohn, o colitis ulcerosa i i els pacients ostomitzats i manté un contacte estret amb ASIA amb la voluntat d'arribar a acords per millorar també la qualitat de vida les persones amb incontinència anal.

stats