Part Forana 02/05/2022

Inca celebra el Dia d'Europa amb una jornada per la pau i activitats per a infants

Els actes començaran aquest dissabte i acabaran diumenge

ARA Balears
2 min
Presentació del Dia d'Europa a Inca

PalmaL'Ajuntament d'Inca celebrarà el Dia Mundial d'Europa amb una trobada al parc d'Europa i un programa d'activitats dirigides als infants, apunta el Consistori en una nota. "Consideram adient posar en marxa una jornada reivindicativa per la pau, a més de posar en valor el parc d'Europa, que la gent el visiti i descobreixin les múltiples possibilitats que ofereix aquest espai públic", assenyala el regidor d'Urbanisme i Participació, Andreu Caballero.

Els actes arrancaran dissabte dia 7 de maig amb un torneig de 3x3 de bàsquet, de la mà de l'Associació InkJove i el casal de joves Sa Fàbrica. A partir de les 16 h també hi haurà activitats infantils a càrrec de l'Esplai s'Estornell. El dia següent, diumenge dia 8 de maig, la jornada per Europa començarà amb una cercavila amb música, gegants i caparrots. De manera paral·lela, hi haurà una mostra de balls amb la participació dels Revetlers des Puig d'Inca, Rhythm Nation, Dance & Drama, Joan Morro i els usuaris del Casal de Joves.

El mateix diumenge, també es farà un taller de dibuix a càrrec de Pepmi i un espectacle de circ amb Acrocirc. Així mateix, durant tot el matí es faran jocs populars i estarà en marxa una ludoteca infantil. La jornada d'Europa acabarà amb un acte per la pau amb música, gràcies a la col·laboració del Conservatori Municipal de Música Antoni Torrandell, i una amollada de coloms.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Inca ha dut a terme, durant els darrers mesos, importants actuacions al parc d'Europa per tal de remodelar-lo i fer-lo més accessible per a la ciutadania. La renovació d'aquest espai públic s'ha pogut dur a terme gràcies a les subvencions de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

En concret, s'hi ha construït una pista de bàsquet exterior, s'hi ha muntat un espai per a cans, s'ha adequat el recinte per fer exercici de manera adequada i segura i s'hi han instal·lat elements de cal·listènia o gimnàstica urbana. D'altra banda, es va renovar el paviment que envolta la zona de jocs infantils i s'ha millorat l'accessibilitat del conjunt del parc. A més, s'ha canviat la instal·lació de reg i s'han ampliat les zones d'arbrat. També s'ha substituït l'enllumenat públic per llums amb tecnologia led.

stats