Part Forana 20/10/2021

La llengua blava tomba la mostra ramadera d'Inca

Els pagesos es queixen que se'ls ha informat "a darrera hora" de la suspensió de l'acte

ARA Balears
1 min
El virus de la llengua blava ha entrat per Pollença i s'ha estès per vuit o nou explotacions diferents

La mostra ramadera d'Inca que s'hauria d'haver fet aquest cap de setmana en el context de la primera Fira de Tardor ha quedat suspesa pel risc de transmissió de llengua blava entre els animals, segons ha informat Cooperatives Agroalimentàries de Balears.

La llengua blava és una malaltia que afecta els ovins i que ha tornat a aparèixer els darrers mesos en el ramat de les Illes Balears. Ara, la Direcció General d'Agricultura ha valorat que hi ha risc de transmissió, ja que els mesos de setembre, octubre i novembre concentren la màxima època d'aquesta malaltia, i ha considerat prudent no autoritzar subhastes i mostres ramaderes com la d'aquest cap de setmana.

Cooperatives Agroalimentàries i la Cooperativa Pagesa d'Inca han expressat malestar perquè se'ls ha informat "a darrera hora" de la suspensió de l'acte que fa mesos que preparen. La mostra ha quedat ajornada al desembre, quan es preveu que l'activitat del moscard que provoca la llengua blava rebaixi la presència.

L'Ajuntament d'Inca recorda que, tot i que s'ha suspès aquesta mostra, la resta d'actes de la Fira de Tardor segueixen el programa previst.

stats