Part Forana 04/03/2022

La Fira del Fang de Marratxí arranca aquest dissabte i durarà fins dia 13 de març

L'esdeveniment s'ubicarà a la plaça de Sant Marçal i l'esplanada de la Verònica

ARA Balears
2 min
La Fira del Fang tanca amb 70.000 visitants

MarratxíMarratxí celebra la XXXVII Fira del Fang aquest dissabte, que durarà fins dia 13 de març. La inauguració començarà a les 11 h. Per primera vegada es fa amb el lema 'Ceràmica de Marratxí', per unificar la promoció i difusió de la variant artística, comercial i turística del municipi, segons informa Europa Press.

Enguany s'ubicarà a la plaça de l'Església de Sant Marçal i l'esplanada de la Verònica (davant l'aparcament del supermercat). Aquest canvi es deu a la davallada de participants de la fira a causa de la incertesa de la situació sanitària en el moment de la licitació del lloc gran. Per això, el Consistori optà per un espai més petit, una decisió que va criticar el PP de Marratxí. "Després de dos anys sense fer la Fira, era el moment de potenciar-la per l'impacte econòmic en positiu que suposa per a l'economia local", va dir el president i portaveu a Marratxí, Jaume Llompart.

La programació recull activitats per als més petits, tallers familiars, concerts, exposicions, conferències, cercaviles i balls. La temàtica central de la fira tornarà a ser 'Cuines pel món amb ceràmica'.

Durant l'acte s'entregarà el premi del concurs del cartell de la Fira i es farà un homenatge als ceramistes i persones vinculades a l'esdeveniment que han mort. A més, es reconeixeran les entitats col·laborades, com Protecció Civil, Xeremiers de Marratxí, Geganters de Marratxí, la banda de música municipal i Amadip-Esment.

Activitats de la Fira del Fang

Entre les activitats programes destaca el concert de L.A., que es farà al Jardí del Museu del Fang, i dia 9 de març el cuiner Miquel Calent farà una conferència sobre la història de la cuina mallorquina.

Durant tota la fira es podran veure les exposicions de 'Cuines del món amb ceràmica', una mostra dels participants de la Fira i una altra dels alumnes de l'Escola Municipal de Ceràmica. Per altra banda, es faran tallers familiars en els quals es podran elaborar utensilis de cuina. També es farà un taller de pizzes decoratives de ceràmica i un altre d'impressió d'elements marins sobre ceràmica.

Cal recordar que el passat novembre el municipi va presentar la marca registrada Ceràmica de Marratxí a través de la qual el sector s'unifica per a la promoció i difusió de la tradició.

stats