Feminisme
Part Forana 22/02/2023

Torna la Fira de les Dones de Manacor per fer visibles les artistes i artesanes

Mitjançant tallers i actuacions, es mostrarà el talent de les manacorines en disciplines de tots els àmbits

ARA Balears
2 min
Imatge promocional de la Fira de les Dones de Manacor, que serà dissabte 4 de març.

PalmaLa tercera edició de la Fira de les Dones de Manacor se centrarà a fer visibles les artistes i artesanes del municipi en una jornada que aplegarà tallers, actuacions i recitals. La jornada, que la Regidoria ha programat en diferents espais propers a l'Ajuntament (Claustre, plaça del Convent i plaça dels Pares Creus i Font i Roig), serà dissabte 4 de març entre les 10.00 i les 18.00 h. "Aquesta programació és una manera de fer un poble més implicat, inclusiu i igualitari", ha manifestat aquest dimecres la regidora d'Igualtat, Carme Gomila.

La III Fira de les Dones arrencarà amb una cercavila de xeremieres, amb què s'inaugurarà la cinquantena de parades de dones artesanes que fan des de roba fins a menjar. Les manifestacions artístiques també gaudiran de diferents espais expositius: el pati de Can Frau i l’espai expositiu situat al carrer de l’Escolà Pocoví, número 6. Aquest espai acollirà una exposició de dones artistes de Manacor: En bragues! Acció artística cooperativa, a càrrec de Sara Fernández, i D.I.D.O.L., un projecte en procés de la pintora Catalina Julve, que combina feminisme i memòria històrica. Així mateix, l’alumnat dels tres instituts de Secundària del municipi (IES Manacor, IES Mossèn Alcover i IES Porto Cristo) instal·laran diferents exposicions col·lectives al Claustre i als carrers dels voltants. 

Durant tota la jornada hi haurà tallers de temàtiques variades, com són de glosa, de castells i de serigrafia. Hi haurà actuacions de circ, contacontes, recitals de textos, música i dansa. Amb aquesta Fira de les Dones, l'Ajuntament s'avança a la celebració del Dia Internacional de les Dones, que és el 8 de març. Durant tot el mes vinent, l'Ajuntament de Manacor ha programat una sèrie d'activitats que donarà a conèixer properament.

stats