Nudisme
Part Forana 08/06/2023

Fins a 750 euros de multa per fer nudisme a les platges de ses Salines

Una nova ordenança municipal prohibeix aquesta activitat, fins i tot a les cales verges

1 min
La platja d’es Dolç está a 300 metres de la Colònia Sant Jordi (Ses Salines).

PalmaSes Salines ha prohibit fer nudisme a totes les platges del municipi, incloses les verges, segons ha avançat Diario de Mallorca aquest dimecres. La prohibició s'ha materialitzat aquesta setmana amb la publicació al BOIB de la nova ordenança reguladora d'ús i aprofitament de les platges i zones de bany, que va ser aprovada definitivament el passat 11 d'abril. En un apartat anomenat 'Normes de conducte', el Consistori ha inclòs el nudisme entre les pràctiques classificades com a infraccions lleus, per la qual cosa poden ser sancionades amb una multa de fins a 750 euros, segons s'indica a la normativa.

La prohibició s'estén a les deu platges ubicades a la Colònia de Sant Jordi. Quatre d'aquestes platges estan catalogades com a platges urbanes (es Coto, sa Bassa des Cabots, Cala Galiota i es Port), dues són platges naturals amb serveis (els Estanys i es Dolç) i les quatre restants són platges naturals sense serveis (Ca'n Curt, es Dofí, es Carbó i Cala en Tugores). 

Fumar, només prohibit a dues platges i orinar dins la mar, a totes

L'ordenança també prohibeix fumar i l'evacuació fisiològica a la mar o a la platja. Ambdues pràctiques són considerades infraccions lleus amb multes de com a molt 750 euros. Ara bé, a diferència del nudisme, es podrà fumar a 8 de les 10 platges del municipi i només en queden excloses la del Port i la de Cala Galiota. A la resta de platges del terme municipal, també les verges ubicades a zones naturals protegides, serà obligatori disposar de cendrers o altres sistemes de recollida de cendres i llosques. Queda expressament prohibit llençar llosques o cendres a les platges.

stats