Part Forana 24/11/2023

Les famílies de l’escoleta Sa Rota de Sineu es queixen de la manca de mestres

L'Ajuntament assegura que estan fent feina "per solucionar aquesta situació tan aviat com sigui possible"

Joan Socies/Tot Pla
2 min
Imatge d'arxiu de l'escoleta

SineuL'Associació de Famílies d'Alumnes de l'escoleta Sa Rota de Sineu ha mostrat malestar davant la situació que viuen a l'escoleta de 0 a 3 anys. En un comunicat, han assenyalat que "en el curs passat hi havia una tutora per a cada aula més una mestra de reforç i la directora. Aquest any, el nombre d'alumnes és el doble que el curs anterior, i, encara que ja sabien que la mestra de reforç acabava el contracte a l'octubre, l'Ajuntament no va fer res per resoldre la falta de personal. Per això, des de l'AFA vam sol·licitar una nova mestra reforç, ja que per llei n'hi hauria d'haver almanco dues".

Ja el mes de novembre, assenyalen les famílies del centre, "vam fer una reunió amb l'Ajuntament i la direcció del centre en què vam saber que la Borsa de Treball és de fa molts d'anys. Tot i això, no n'han obert una de nova ni han convocat noves oposicions".

Després d'això, dia 10 d'aquest mes va començar una nova mestra de reforç, la qual va acabar dia 13 perquè només li oferien un contracte de mitja jornada.

Actualment, afegeixen els pares, "a l'escoleta hi ha quatre aules, però només tenim tres tutores, ja que una d'elles està de baixa, que ja estava prevista, i tampoc es va fer res per cobrir-la, i no s'ha d'esperar que la directora, a més de les seves funcions,< hagi de substituir la tutora que falta i fer de reforç".

Finalment, des de l'AFA assenyalen que "per tots aquests motius pregam obtenir una resposta i esperam que l'Ajuntament faci tot el que pugui per solucionar aquesta precària situació al més aviat possible".

Per la seva banda, el batle de Sineu, Tomeu Mulet, ha reconegut aquest problema i ha assenyalat que "tant la direcció del centre com les famílies coneixen la situació que hi ha. Ens hem trobat que la persona que va renunciar al cap de tres dies era la darrera del borsí i ara no podem agafar ningú mentre no tinguem un borsí nou i tampoc el podíem començar a fer fins que no haguéssim esgotat aquest".

Mulet afegeix que "estam fent feina per solucionar aquesta situació tan aviat com sigui possible i lamentam aquests moments també agreujats per situacions imprevisibles com la baixa d'una de les mestres". Mulet explica que en el cas de la mestra que sols va treballar tres dies el motiu no va ser la mitja jornada. "En aquest cas, la vam contractar per les hores que ens van dir des de direcció, però li va sortir una feina més a prop de casa seva. Fins i tot vam contemplar oferir-li una jornada completa".

El batle de Sineu també recorda que fins al passat mes d'octubre va haver-hi una persona de reforç dins el programa de Joves Qualificats. "Això crec que és bona mostra que ens preocupam per l'escoleta i el seu funcionament", diu Mulet.

Finalment, Mulet assenyala que "els infants en tot moment estan ben atesos i les famílies no s'han de preocupar en aquest sentit".

stats