Part Forana 04/04/2017

Una exposició a Inca analitza i mostra com era l'escola franquista

Els treballs sobre l'època han estat realitzats pels estudiants d'Història de l'Educació de la UIB

Ara Balears
1 min
El Dr. Bernat Sureda (tercer per la dreta), de la UIB,  ha coordinat els treballs de l'exposició.

IncaEl claustre de Sant Domingo acollirà l'exposició 'L'escola franquista' des del 7 d'abril fins al 6 de maig. A la presentació, hi han estat presents el tinent de batle de Cultura, Antoni Rodríguez; el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas; la regidora d’Educació, Alice Weber, i el director del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la Universitat de les Illes Balears, el Dr. Bernat Sureda. La mostra tindrà material documental i peces del Museu de l'Educació, a més de fotografies privades i arxius sonors.

L'exposició està pensada per mostrar les diferències entre el sistema educatiu actual i el de la primera meitat del segle passat. "Es podrà veure com es tractava d'una escola dogmàtica, una escola diferent per a nins i nines i una escola que negava les diferències de llengua i cultura", ha explicat Sureda. Així, les persones que visitin la mostra veuran elements com llibres i eines d'ensenyament dedicats uns només a nins i d'altres només a nines.

També hi haurà uns panells informatius de testimonis directes de l'època que han confeccionat els alumnes d'Història de l'Educació de la UIB. "Entre setmana i els dissabtes, el públic en general podrà visitar l'exposició, però els centres educatius que ho sol·licitin podran tenir visites guiades amb els tècnics del Museu de l'Educació", ha dit Weber.

stats