Part Forana
Part Forana 26/04/2023

Esporles ha destinat prop del 25% del pressupost a l'educació, tot i no tenir les competències

La legislatura ha estat marcada per creació de noves ajudes, la millora d’infraestructures i el suport i treball per la salut mental dels joves.

ARA Balears
2 min
L'Institut d'Esporles

PalmaDes de l'inici de la legislatura actual, el consistori esporlerí ha destinat prop d'un 25% del seu pressupost municipal a l'educació, tot i que la majoria de competències d'aquest àmbit són del Govern de les Illes Balears. Aquest fet es deu al compromís en tot l’àmbit educatiu del consistori impulsant el funcionament i obres a l’Escoleta Municipal, l’Escola, l’Institut, l’Escola de Música i Dansa i el Centre de Formació per a adults i en formació no reglada.

L’Ajuntament d’Esporles fa molt temps que considera l’educació 0 a 3 anys una fase educativa. Per aquest motiu ha continuat incrementat el suport a l’Escoleta Municipal 0 a 3; amb la  gratuïtat de 2 a 3 anys, augmentant el finançament municipal i fent les millores necessàries per desenvolupar el seu projecte educatiu. Des dels Serveis Socials s’han garantit els recursos necessaris perquè cap infant no quedi sense aquesta fase educativa per motius econòmics.

Pel que fa al  CEIP Gabriel Comas, cal destacar-ne les millores tant al pati com a l'interior de l'escola. Actualment, s’està desenvolupant un projecte de refugis climàtics amb una inversió de 35.000€ al centre per fer front a les altes temperatures dels mesos vinents a l’estiu.  A més, s’han convocat diverses ajudes i programes nous. 

Un exemple d'això són les subvencions per a la compra del material escolar obligatori. A causa de la pandèmia i les conseqüències econòmiques que va provocar, el Departament de Serveis Socials de l'ajuntament esporlerí va decidir augmentar les subvencions per als alumnes matriculats a algun dels diferents nivells d'Educació Infantil, Primària, Secundària Obligatòria o PISE en els centres públics del municipi d'Esporles per ajudar les seves famílies a comprar el material escolar. 

Un altre dels programes que ha activat per millorar l'educació en el municipi és la creació d'un servei de reforç escolar amb la coordinació del CEIP Gabriel Comas i Ribas i els Serveis Socials de l'Ajuntament. En aquest cas, els alumnes de 5è i 6è del municipi tenen a la seva disposició aquest servei dos dies cada setmana. A més, és una activitat que no té cap cost per a les famílies. 

Una de les grans apostes educatives del municipi és l'Escola Municipal de Música i Dansa. En els seus 22 anys d'història s'ha convertit en un dels referents de l'educació del municipi i en aquesta legislatura ha agafat més força. Per tal de continuar creixent, el consistori ha fet obres de reforma, ampliació i millora de l'accessibilitat a aquest espai. L'escola té, aproximadament, 200 alumnes i 14 professors i els seus ensenyaments van des de l'estudi individual de l'instrument, la dansa, les bandes infantil i juvenil, la música moderna o la música i el ball tradicional. Cal recordar, a més, que, des de l'any 2001, és reconeguda per la Conselleria d'Educació i Cultura com a centre d'ensenyament reglat.

stats