Part Forana 17/07/2020

Endesa activa la subestació de Cala Blava per millorar el subministrament d'Urbanitzacions de Llucmajor

La nova xarxa passarà de dues línies a sis per detectar abans les avaries

Ara Balears
2 min
Tècnics d'Endesa expliquen les millores del subministrament elèctric.

LlucmajorLa companyia Endesa ha mantingut una reunió amb els veïns de la zona d'Urbanitzacions de Llucmajor per informar de l'entrada en funcionament de la subestació Cala Blava, situada a la finca de l'Àguila (Cas Buço), cosa que resol un problema històric de talls a la xarxa elèctrica.

A la reunió hi han assistit el batle de Llucmajor, Éric Jareño; el responsable d'Explotació d'Endesa a Balears, Joseba Gómez, i el responsable d'explotació de la zona sud de Mallorca, Toni Villalonga, a més de representants municipals, tècnics i veïnals de Llucmajor.

El representant d'Endesa ha explicat que la xarxa elèctrica a la zona d'urbanitzacions data dels anys 70 i consta de dues macrolínies de 60 quilòmetres cadascuna. La subestació havia d'entrar en funcionament el passat mes d'abril però a causa de la pandèmica se'n va haver d'ajornar l'arrancada, de manera que es produïren nous talls durant el mes de juny.

Perjudicis als usuaris

Amb la nova subestació hi haurà sis línies en lloc de dues, amb trams més curts, que permetran una major i fàcil detecció de possibles avaries. En aquest sentit, el batle ha manifestat que "els veïns es queixaven de microtalls en el subministrament que, malgrat que eren molt curts, d'un minut o un minut i mig, com que eren constants i reiterats danyaven els electrodomèstics. Per això, l'Ajuntament va remetre una carta a la companyia per sol·licitar-li una solució eficient".

Jareño ha anunciat als veïns que, no obstant això, l'Ajuntament mantindrà el contacte constant amb la companyia per informar de qualsevol incident o problemàtica que pogués sorgir amb el rendiment de la subestació, que es preveu que ja entri en total funcionament la setmana vinent.

Des d'Endesa han anunciat que durant els pròxims dies és possible que es produeixin petits talls en el subministrament, però es tracta de proves a les línies i en cap cas són avaries.

stats