Part Forana 09/06/2020

Una de les empreses que rehabilita el passeig de Cala Rajada és la que reforma la casa del batle

Rafel Fernández diu que la contractació d'emergència està justificada i l'oposició li retreu la manca d'ètica

Ara Balears
2 min
Els portaveus de l'oposició, MÉS,  PP i UP, han signat un comunicat conjunt contra el batle del PSOE.

CapdeperaEls grups de l'oposició municipal a Capdepera, MÉS, PP i Unides Podem, han denunciat que és "inacceptable i poc ètic" que el batle adjudicàs a dit i sense concurs les obres d'emergència del passeig marítim de Cala Rajada a la mateixa empresa (Daimo) que fa la reforma de ca seva.

El passat mes de març, l'equip de govern de Capdepera va adjudicar directament i sense concurs les obres d'emergència del passeig a les empreses Coexa i Daimo. Aquestes obres costaran, de moment, més d'1.200.000 euros. Des del GOB i des de MÉS s'ha advertit que gran part de l'obra que s'esta duent a terme no és d'emergència.

Segons explica l'oposició en un comunicat conjunt, "durant aquestes darreres setmanes, molts ciutadans ens han fet arribar la seva indignació pel fet que Daimo fa, des de fa setmanes, la reforma de l'habitatge habitual del batle de Capdepera, coincidint amb l'adjudicació de les obres del passeig marítim per la via d'emergència. Aquesta empresa també ha fet altres obres menors a diverses instal·lacions municipals".

Alarma social

Els partits de l'oposició asseguren que "aquest fet, amb independència que sigui legal, és inacceptable i poc ètic. Mesclar d'aquesta manera l'activitat privada i la contractació pública provoca l'alarma entre la gent i una enorme desconfiança cap a la classe política, més en un cas en què s'han adjudicat unes obres per via d'emergència, sense seguir els tràmits habituals de contractació, a l'empresa de confiança del primer edil", continua el comunicat de MÉS, el PP i UP. "Estam davant uns fets moralment reprovables", subratllen.

Per la seva banda, el batle, Rafel Fernández (PSOE), ha assegurat en declaracions a l'ARA Balears que "la tramitació de les obres públiques ha seguit el que dicta la Llei de contractes del sector públic". Fernández assegura que l'adjudicació s'ha fet amb empreses solvents, i que "l'oposició pot treure merda, si vol". I remarca que "tot el procediment ha estat legal i si és ètic o no ja ho discutirem".

L'oposició no ha demanat la suspensió de les obres per verificar que tot allò que s'està fent al passeig marítim obeeix a raons d'emergència. "Entenem que això suposaria perjudicar la gent del poble. Per tant, pensam que les obres s'han d'acabar i que els òrgans competents comprovin que tot el que s'ha executat està justificat", conclouen el tres partits opositors.

stats