Part Forana 13/08/2019

Dues agents cíviques vetlaran per millorar la convivència veïnal a Santanyí

El servei, a peu de carrer, es prestarà amb la col·laboració de la Fundació Balcat

Ara Balears
2 min
Signatura del conveni entre Ajuntament i BALCAT.

SantanyíA partir d'aquest dimecres, 14 d'agost, el municipi de Santanyí disposarà d'una nova patrulla pels seus carrers. Es tracta d’una parella d’agents cíviques per millorar-hi el civisme, la convivència veïnal i el respecte per les ordenances municipals.

L'objectiu és donar informació a la ciutadania a peu de carrer, en el marc d'un projecte que es desenvoluparà gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Santanyí i la Fundació Balcat Solidaris.

Altres municipis com el de Campos també tenen des de fa unes setmanes agents cívics cobrint els seus nuclis, on s’està fent molta feina que va des d’oferir informació turística o coneixements sobre la classificació del fems fins a donar avís a la policia de fets que puguin alterar la convivència entre els veïns, passant per una àmplia gamma d’accions que tenen lloc dins de l’espai públic.

La Fundació Balcat Solidaris és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats principals l’ajuda humanitària dins l’àmbit internacional, el comerç just i donar suport a les persones necessitades en la recerca d’oportunitats de treball, especialment a les dones i les persones amb discapacitat, per la qual cosa té un Centre Especial de Treball d’Iniciativa Social.

El desenvolupament d’aquest projecte no tindrà cap cost per al Consistori santanyiner, i la batlessa del municipi, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta d’haver signat el conveni.

"L’Ajuntament està compromès a aconseguir que la convivència al nostre municipi sigui la millor, i confiam plenament en la tasca que poden fer les agents. A més, Santanyí sempre ha volgut estar al costat d’institucions com la Fundació Balcat, que està fent una gran feina a les Balears", ha dit la batlessa després de signar el conveni de col·laboració.

stats