Polèmica
Part Forana 10/05/2023

Denuncien l'Ajuntament de Binissalem per "no pagar les hores extres als treballadors"

UGT ha presentat la queixa davant Inspecció de Treball i assegura que "la plantilla no cobra les retribucions des del juliol de 2022"

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Binissalem.

El sindicat UGT ha presentat una denúncia davant Inspecció de Treball i contra l'Ajuntament de Binissalem per diverses irregularitats relacionades amb l'impagament de retribucions a la seva plantilla, com les hores extres, les dietes d'alimentació o el quilometratge. L'entitat assegura que " des del mes de juliol de l'any passat, la plantilla no cobra de manera sistemàtica i ordenada els abonaments extres", expliquen en un comunicat.

Una altra de les qüestions que el sindicat ha portat a la Inspecció de Treball és l'incompliment de l'acord que es va signar amb l'anterior equip de govern en relació amb les categories laborals. "L'acord estableix que el personal de brigada, escoleta i biblioteca han de cobrar uns doblers extres quan fan treballs que estan per damunt de la seva categoria laboral, un fet recurrent per falta de personal".

Es queixen que la relació de llocs de treball en vigor està "desfasada" i que no s'ha publicat encara que es va redactar el 2003. "No hi ha intenció de negociar l'esborrany de la nova relació de llocs de treball feta per una empresa de Madrid i que, segons el batle, Juan Víctor Martí, ha costat 18.000 euros", ha criticat UGT Serveis Públics. El conveni col·lectiu de l'Ajuntament de Binissalem és de 2001 i encara que s'han fet "petites modificacions"

El sindicat ha assegurat que quan el personal de l'Ajuntament de Binissalem ja ha demanat al batle per què no se'ls paguen els doblers pendents, els respon amb "excuses i sense donar una solució ferma al problema". Així mateix, els representants sindicals en el Consistori se "senten menyspreats" per la "falta de voluntat negociadora" de Martí i de l'equip de govern, als quals han sol·licitat fins a sis vegades des d'octubre passat la convocatòria de taules de negociació sense que s'hagi concretat cap.

stats