Part Forana 18/05/2023

Denuncien una empresa de Llucmajor per abocar enderrocs il·legalment

La Policia Local ha constatat que de manera reiterada han deixat restes de material de construcció a diversos punts del municipi

ARA Balears
1 min
Restes de material de construcció abandonats il·legalment a una zona verda de Llucmajor.

PalmaEl servei PUMA de la Policia Local de Llucmajor ha detectat i denunciat reiterats abocaments il·legals de saques d'enderrocs en diversos punts del municipi. Els municipals han constatat com una empresa que es dedica a la recollida d'enderrocs, aquests no arriben al centre de gestió corresponent, sent abandonats en carreteres, solars i descampats.

El servei PUMA, encarregat de localitzar als responsables d'aquests abocaments, ha dut a terme una recerca exhaustiva que ha permès identificar a una empresa com a reincident en aquesta pràctica il·lícita. Durant la recerca, els agents van recopilar albarans i mostres dels enderrocs, la qual cosa va permetre determinar que l'obra en qüestió es va dur a terme en la zona de Cala Pi.

El constructor va presentar la factura del transportista, radicat en el municipi de Marratxí, així com el contracte amb MAC Insular per al trasllat i gestió dels residus. No obstant això, aquests enderrocs van acabar sent dipositats prop de Cap Blanc, coincidint amb un fet similar protagonitzat per la mateixa empresa al Torrent de Son Verí.

És important recordar que les conseqüències legals per a aquesta mena d'infraccions solen implicar multes que oscil·len al voltant dels 1.000 euros, podent augmentar en funció de la intencionalitat, volum i reincidència del delicte mediambiental.

L'Àrea de Medi Ambient del municipi de Llucmajor col·laborarà estretament amb la Policia Local per a dur a terme les accions pertinents i assegurar el compliment de la legislació ambiental. S'insta a totes les empreses i particulars a complir amb les regulacions vigents en matèria de gestió de residus, amb la finalitat de preservar el nostre entorn natural i garantir un futur sostenible per a tots.

stats